Samoilovs un Šmēdiņš iesoļo ceturtdaļfinālā

© CEV

Latvijas pludales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sekmīgi turpina Eiropas čempiona titula aizstāvēšanu. Astotdaļfinālā latvieši ar 2-0 (21:19, 21:18) pārspēja krievus Ņikitu Ljaminu un Dmitriju Barsuku, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Pēc zaudējuma itāļu brāļiem Ingrosso Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš bija spiesti sākt izslēgšanas turnīru ar pirmo kārtu. Latvieši nonāca vienā zarā ar trīs Krievijas pāriem. Pirmie pretinieki bija Oļegs Stojanovskis un Artjoms Jarzutkins, kurus izdevās pieveikt ar 2-0 (21:19, 21:16). Astotdaļfinālā vajadzēja mēroties spēkiem ar Ņikitu Ljaminu un Dmitriju Barsuku, kuri pārsteidzoši uzvarēja savā grupā.

Jau mača ievadā divu punktu pārsvaru ieguva Latvijas duets, jo Ljamins kļūdījās piespēlē (3:1). Drīz pēc tam Samoilovam padevās serve, ar kuru pretinieki netika galā, rezultātam kļūstot 6:3. Turpinājumā dueti punktus krāja pārmaiņus, tehniskajā pārtraukumā ar 12:9 vadībā dodoties Samoilovam un Šmēdiņam. Uzreiz pēc pārtraukuma ļoti labi aizsardzībā nospēlēja Samoilovs, palielinot pārsvaru un liekot pretiniekiem pieprasīt vēl vienu pārtraukumu. Pēc tā situācija neuzlabojās. Šmēdiņš izvilka vēl vienu bumbu aizsardzībā, tuvinot Latvijas pāri uzvarai (15:10).

Sets gan vēl nebija galā. Vairākas nepiespiestas kļūdas latviešiem un Krievijas duets ne vien sadeldēja deficītu, bet arī panāca izlīdzinājumu (17:17). Pirmajā setā viss principā sākās no jauna. Seta izskaņā pirmais kļūdījās Barsuks, raidot bumbu autā un dodot latviešiem setbumbu. Šmēdiņš izservēja autā, bet nākamajā izspēlē Samoilovs guva izšķirošo punktu - 21:19.

Otro setu ar 4:1 izrāvienu sāka Samoilovs un Šmēdiņš. Krievi sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet tad Samoilovs guva punktu ar bloku, atjaunojot trīs punktu pārsvaru (6:3). Brīdi vēlāk Samoilovam talkā nāca arī tīkls, ļaujot tikt pie diviem eisiem, kas lika pretiniekiem ņemt pārtraukumu. Arī šajā sarežģītajā situācijā krievi nepadevās, spējot sadeldēt piecu punktu deficītu līdz minimumam. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10.

Neilgi pēc atpūtas blokā nospēlēja Šmēdiņš, bet uzreiz pēc tam lieliska serve padevās Samoilovam, kas ļāva atjaunot četru punktu pārsvaru (15:11). Latviešu sniegumā atkal bija kritums, Ljamins nospēlēja blokā pret Samoilovu, sadeldējot deficītu līdz minimumam. Tiesa uzreiz arī sekoja viņa paša kļūda uzbrukumā, rezultātam kļūstot 18:15. Ar to arī seta un visa mača liktenis bija izšķirts. Vēl viens lūzums nesekoja, latviešiem svinot uzvaru ar2-0 (21:19, 21:18).

Ceturtdaļfinālā Samoilova un Šmēdiņa pretinieki būs labākais Krievijas duets Konstantīns Semjonovs un Vjačislavs Krasilņikovs. kuri labāko astotnieku sasniedza bez cīņas, jo spēlēt spējīgi nebija Bartošs Lošiaks un Pjotrs Kantors no Polijas. Spēles paredzēta 1. laukumā plkst. 18:00 pēc Latvijas laika.

Svarīgākais