Latvija tuvojas simtniekam, Beļģija sagaida "Euro2016" kā labākā Eiropā

© F64

Starptautiskā futbola federācija (FIFA) publicējusi jauno izlašu rangu, kurā Latvijas valstsvienība pakāpusies par trim vietām un ieņem 104. vietu, bet līderpozīcijas joprojām saglabā Argentīnas izlase.

Salīdzinot ar maija rangu, Latvijas izlasei padevies trīs vietu kāpums. No Baltijas izlasēm joprojām visaugstāko vietu ieņem Igaunijas futbolisti, kuri atrodas 94. vietā, pēdējā mēnesī vienu vietu gan zaudējot. Lietuvas izlasei padevies visai pamatīgs uzlabojums rangā - iegūtas 11 vietas, un šobrīd lietuvieši ierindojas 127. vietā.

Vairākas izmaiņas šoreiz notikušas arī labāko desmitniekā. Pa vietai ieguvušas Kolumbijas un Vācijas izlases, bet divas pozīcijas zaudējusi Čīle, noslīdot uz piekto vietu, kamēr Kolumbija ielauzusies labāko trijniekā. Ārpus TOP 10 izkritusi Anglijas valstsvienību, kuru apsteiguši austrieši.

No gaidāmās 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas Latvijas pretiniecēm joprojām visaugstāk atrodas Portugāle (8. vieta). 15. vietā ir Šveice, kura zaudējusi vienu pozīciju, par divām vietām nokritusi Ungārija (20.), Fēru salas labāko deviņdesmitniekā (89.), bet krietni zemāk ir Andora (202.).

Latvijas izlase galvenā trenera Mariana Pahara vadībā nākamo spēli aizvadīs 4. jūnijā Tallinā pret Igauniju. Šajā spēlē izlasei būs iespēja nodrošināt Baltijas kausa trofejas iegūšanu jau trešo reizi pēc kārtas. Mača sākums pulksten 19:00, arī šī spēle būs Sportacentrs.com TV tiešraidē, bet 45 minūtes pirms spēles sāksies ekspertu studija.

Svarīgākais