Futbolisti sāks cīņu par Baltijas kausu

© F64

Latvijas futbola izlase galvenā trenera Mariana Pahara vadībā šovakar pulksten 19:30 uzsāks 2016. gada Baltijas kausa izcīņu, "Daugavas" stadionā Liepājā tiekoties ar Lietuvas valstsvienību. Spēli tiešraidē būs iespējams redzēt Sportacentrs.com TV kanālā.

Baltijas kauss futbolā ir otrais vecākais starptautiskais futbola turnīrs Eiropā pēc Lielbritānijas čempionāta nacionālajām izlasēm un vecākais joprojām notiekošais turnīrs Vecajā kontinentā. Šajā gadā tas piedzīvo zināmas transformācijas, un turpmāk Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopīgie futbola svētki notiks "Baltijas futbola nedēļas" ietvaros. Turnīram izveidots jauns logo, bet pirmā spēle risinājās nominālo turnīra saimnieku laukumā.

Tā kā rotācijas kārtībā 2016. gada Baltijas kausa izcīņai sākotnēji bija jānotiek Lietuvā, tad tieši Lietuvas izlase turnīra atklāšanas spēlē savā laukumā pirms trim dienām uzņēma Igauniju. Mačs Klaipēdā Latvijas tiesneša Aleksandra Anufrijeva uzraudzībā noslēdzās ar mājinieku panākumu 2:0, abus vārtus lietuviešiem gūstot jau pirmajā spēles cēlienā. Ar bumbu gan vairāk visa mača garumā bija viesi, kuriem arī vairāk stūra sitienu un sitienu vārtu rāmī.

Šovakar lietuvieši, kas, pēc FIFA ranga skatoties, ir nomināli viszemāk izliktā izlase turnīrā (Igaunija 93. vietā, Latvija 107. vietā, Lietuva 138. vietā), aizvadīs pirmo spēli viesos, "Daugavas" stadionā Liepājā tiekoties ar Latviju. Abas izlases ir iepriekšējā turnīra finālistes, un toreiz Latvija turpat Liepājā, pateicoties Naura Bulvīša vārtu guvumam jau mača sākumā, izcīnīja minimālu uzvaru, kas ļāva 11. reizi izcīnīt trofeju.

Pagājuši divi gadi un Bulvītis šoreiz nav to spēlētāju sarakstā, ko Marians Pahars iekļāva kandidātu lokā Baltijas kausam. Pirmo reizi uz izlasi izsaukti 1995. gadā dzimušais ''Riga FC'' uzbrucējs Sergejs Vorobjovs un 1994. gadā dzimušais liepājnieku priekšējās līnijas futbolists Dāvis Ikaunieks. Izlasē atgriezies ''Liepājas'' futbolists Edgars Gauračs, bet šoreiz starp kandidātiem nav atrodams ''Reading'' uzbrucējs Deniss Rakels un Artūrs Karašausks.

Abu neizsaukšanai ir dažādi iemesli - par Rakelu izlases vadība pieņēmusi lēmumu, konsultējoties ar kluba vadību, savukārt Karašauskam nav kluba, līdz ar to arī spēļu prakses. Diemžēl arī CSKA pussargs Aleksandrs Cauņa turpina atgūties no savainojuma un atkal nevar palīdzēt valstsvienībai.

Komanda pirms turnīra pirmoreiz kopā sapulcējās 29. jūnijā, aizvadot dažus treniņus, bet, atšķirībā no igauņiem un lietuviešiem, mums pārbaudes spēles pirms Baltijas kausa nebija. Līdz ar to jādomā, ka komanda varētu būt ievērojami svaigāka par jau divus mačus īsā laikā nospēlējušo Lietuvu. "Lietuva varbūt nedaudz zemāk, taču nevaram šobrīd runāt, ka esam favorīti. Viss atkarīgs no spēlētāju kondīcijas, un uzvarēs tie, kuri būs labāk sagatavojušies," preses konferencē pirms turnīra sacīja Pahars, norādot, ka šobrīd komanda taktiskā ziņā jau rādot to futbolu, kādu treneris bija iecerējis, stājoties amatā pirms diviem gadiem.

Svarīgākais