LBL finālsērija pārceļas uz Rīgu

© basket.lv

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas fināls pārcēlies uz Rīgu, kur VEF uzņems regulārā čempionāta uzvarētāju "Valmieru/Ordo". Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir 1-1. Sākums 19:40, tiešraide LTV7 kanālā un LMT Straumē.

Sērijas pirmajā mačā "Valmiera/Ordo", kas Latvijas Basketbola līgas finālu sasniegusi pirmo reizi vēsturē, uzvarēja gan pirmajā, gan otrajā ceturtdaļā, lielajā pārtraukumā dodoties ar sešu punktu pārsvaru. Taču izšķirošie notikumi risinājās spēles otrajā pusē.

Rīgas VEF turpināja dominēt zem groziem, un viesus uz priekšu vilka pusfināla varonis Pako Kruss un Džošua Bostiks, kurš uzvarā ar 70:59 bija rezultatīvākais spēlētājs laukumā ar 15 punktiem. Valmieriešu rindās neviens nepārkāpa deviņu punktu robežai.

Nonākuši iedzinējos, svaigākie un apņēmības pilnie laukuma saimnieki saņēmās, otrajā cīņā ņemot virsroku ar 73:71 un sērijā panākot izlīdzinājumu 1-1. "Valmiera/Ordo" cītīgi strādāja aizsardzībā, liekot sāncenšiem pieļaut kļūdas pašā ievadā.

Otrajā ceturtdaļā Akseļa Vairoga septiņi punkti pēc kārtas spārnoja izrāvienu, kas ļāva pārtraukumā doties ar plus astoņi. Lai gan "VEF Rīga" 33 sekundes līdz noslēgumam pietuvojās līdz diviem punktiem, aukstasinīgie valmierieši noturēja panākumu.

Ja pirmajā duelī Valmieras basketbolisti realizēja tikai 32% divpunktu metienu, otrajā mačā lampu drudzis bija pārvarēts - satraukums vairs netraucēja, un grozā lidoja 23 no 49 metieniem. Izcēlās 17 minūtes laukumā pavadījušais centrs Dāvis Rozītis, kurš trāpīja septiņus no astoņiem.

Sērijas trešā un ceturtā spēle tiks aizvadītas "Arēnā Rīga", kurā VEF Latvijas Basketbola līgas ietvaros šosezon nav cīnījusies, bet VTB Vienotajā līgā 15 mačos izcīnīti pieci panākumi; lai gan izdevās ieņemt 11. vietu 16 komandu konkurencē, mājās sliktāk klājies tikai vienai.

"VEF Rīga" treneru korpuss cer, ka sniegumu uzlabos Bostiks, kurš zaudējumā uzņēmās iniciatīvu, tomēr bez panākumiem - viens no pieciem divpunktu un viens no sešiem trīspunktniekiem. Taču Jāņa Gailīša padotie grozam no distances uzbruka labāk nekā pretinieki.

Vai sava laukuma priekšrocības palīdzēs rīdziniekiem atgriezties finālsērijas vadībā, vai "Valmiera/Ordo" gūs otro panākumu pēc kārtas? Sākums pulksten 19:40, tiešraide LTV7 kanālā un LMT Straumē.

Svarīgākais