Šovakar Ventspilī izšķirošā kauja par finālu

© bkventspils.lv

„Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas izšķirošajā spēlē šovakar, plkst. 19:00 LMT „Straume” tiešraidē „Ventspils” savā laukumā uzņems Rīgas VEF.

Par spīti sērijas pirmajā spēlē piedzīvotajam zaudējumam un komandas kapteiņa Kristapa Janičenoka traumai, kas liegs sezonas atlikušajā daļā doties laukumā, „Ventspils” vēl piecas minūtes pirms otrās spēles pamatlaika beigām bija vadībā ar desmit punktu pārsvaru, taču VEF izrāva neizšķirtu un vēlāk papildlaikā uzvarēja. Arī šāds pavērsiens nesalauza ventspilniekus. Kurzemniekiem izdevās uzvarēt sērijas trešo maču savā laukumā, lai gan pirmajā ceturtdaļā Vefiņam bija pat desmit punktu pārsvars. Bet ceturtajā spēlē otrdien Rīgā viesi bija vadībā praktiski visu spēles laiku un nosargāja uzvaru, izcīnot piekto spēli Ventspilī.

Ventspils komandā rezultatīvākais šajā sērijā bijis Villijs Dīns, kurš vidēji mačā sakrājis 17,5 punktus, jaunais „Ventspils” kapteinis Māris Gulbis pievienojis 14,8 punktus, bet 11,3 punkti ir Žaņa Peinera kontā. VEF labā sērijā pret „Ventspili” visvairāk sametis Fransisko Kruss (18,0), Džošs Bostiks guvis 15,75 punktus, bet 14,0 punktus sakrājis Mareks Mejeris.

Abu klubu vēsturē LBL pusfinālā reiz jau nācies aizvadīt piekto spēli - 2010. gadā VEF izcīnīja uzvaru ar 97:85. Gadu vēlāk maksimālais spēļu skaits abu komandu starpā bija nepieciešams finālsērijā un atkal izšķirošajā mačā triumfēja VEF (87:82). Kopumā LBL vēsturē ventspilniekiem astoņas reizes bijis jāaizvada sērijas ar maksimālo spēļu skaitu. No tām piecās izdevies gūt uzvaru.

Jau tagad zināms, ka LBL finālsērija sāksies sestdien Valmierā, kur svētdien tiks aizvadīta arī sērijas otrā spēle, bet bronzas sērija sāksies pirmdien Ventspilī vai Rīgā, kur viesosies „Liepāja/Triobet”.

Svarīgākais