Vaņina nākotne Sionā neskaidra

© F64

Šveices kluba "Sion" prezidents Kristiāns Konstantēns Andrim piedāvājot divas iespējas - beigt karjeru un strādāt "Sion" sistēmā vai vasarā mainīt klubu. Bet Vaņins beigt karjeru negrasās.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas izlases un līdzšinējais "Sion" pamatvārtsargs Andris Vaņins (35) pārsteidzoši pat nebija atrodams savas komandas pieteikumā Šveices Superlīgas mačā pret "Lugano" (3:1). Futbolists spēli ar ģimeni vēroja tribīnēs un, pēc Šveices mediju ziņām, esot atteicies sēsties uz rezervistu soliņa kā komandas otrais vārtsargs. Savukārt Sionas vārtus pirmoreiz sargāja ziemā iegādātais jaunais krievu vārtsargs Antons Mitrjuškins. "Pēkšņi, taču ne bez brīdinājuma signāliem - Andra Vaņina laiks "Sion" klubā pēc 269 aizvadītajām spēlēm ir beidzies," šovakar raksta "Blick".

"Sion" prezidents Kristiāns Konstantēns sarunā ar minēto laikrakstu nav slēpis vārtsargu rokādi "Sion" klubā: "Antons ir mūsu jaunais pirmais numurs. Vaņinam sezonas beigās ir divas iespējas - beigt karjeru vai mainīt klubu. Pēc spēles pret "St. Gallen" mūsu treneris Andrim atklāja, ka sagaida labāku sniegumu, tāpēc notiks vārtsargu nomaiņa. Un es šo lēmumu atbalstu. Teiksim tā - ja vārtsargi būtu mainīti jau spēlēs pret "Braga", mēs Eiropas līgā būtu tikuši tālāk." Tādējādi Konstantēns Andra personā atradis vainīgo "Sion" zaudējumā Eirokausos un nestabilajos rezultātos pēdējā laikā. Ironiski, ka 20. aprīļa mačā pret "St. Gallen" līdzjutēji Vaņinu atzina par labāko komandas spēlētāju par spīti zaudējumam ar 1:2.

Andris Vaņins radušos situāciju sarunā ar Sportacentrs.com komentēja lakoniski. "Es negrasos beigt karjeru pēc šīs sezonas un arī pēc nākamajām četrām ne. Manos plānos ir spēlēt augstā līmenī līdz 40 gadu vecumam! Futbolā gadās visādi, un šādas situācijas mani nevar apturēt. Tas man ir jauns izaicinājums. Esmu atvērts citu klubu piedāvājumiem," tā Vaņins, plašāk pagaidām nevēloties iedziļināties Šveices presē minētajā.

"Sion" fani, kuri jau ir pieraduši pie Konstantēna pārsteidzīgajiem lēmumiem, internetā spriež, ka Vaņins, kuram šonedēļ apritēs 36 gadi, pavisam noteikti būtu pelnījis cienīgākas beigas "Sion" klubā. Savukārt kluba prezidents Konstantēns pieļauj Andra palikšanu Sionā - tiesa, ne spēlētāja statusā: "Andris reiz teica, ka vēlas kļūt par vārtsargu treneri. To viņš var šeit darīt, taču tad četros gados nopelnīs tik, cik pelna kā futbolists vienas sezonas laikā." Vaņinam līgums ar Sionu ir spēkā vēl uz vienu sezonu. Andris pagājušajā gadā trešoreiz karjerā tika atzīts par Latvijas labāko futbolistu.

Svarīgākais