Gulbis Barselonā zaudē jau pirmajā kārtā

© SCANPIX

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 83.) otrdien "ATP World Tour 500" turnīrā Barselonā pirmajā spēlē šosezon uz māla seguma ar rezultātu 7:5, 4:6, 1:6 atzina ungāru tenisista, pasaules 212. raketes Mārtona Fučoviča pārākumu.

Gulbja pirmais pretinieks Barselonā bija ranga 212. vietā esošais ungārs Mārtons Fučovičs. 24 gadus vecais tenisists līdz šim bija izcīnījis tikai divus panākumus spēlēs pret Top 100 tenisistiem, un pirmais no tiem tieši pret Gulbi 2012. gadā Deivisa kausa izcīņā. Pirms pamatturnīra Fučovičs jau nospēlēja divus mačus kvalifikācijā.

Ernestam sekmīgs izdevās jau pirmais geims, kurā Fučovičs pie savas serves uzvarēja tikai vienā no izspēlēm un Gulbim jau pašā mača ievadā izdevās breiks. Piektajā geimā Gulbim atkal bija iespēja nobreikot pretinieku, taču neizdevās izmantot pat trīs breikbumbas. Nākamajā geimā Gulbis uzvarēja tikai divās no izspēlēm pie savas serves, ļaujot Fučovičam ar breiku izlīdzināt rezultātu (3:3).

Septītajā geimā Ernestam atkal bija viena breikbumba, kas palika neizmantota, pēc kā sekoja Fučoviča izmantota breikbumba un ungārs nonāca vadībā ar 5:3. Turpinājumā Gulbis izmantoja otro breikbumbu un pēc tam arī uzvarēja pie savas serves, atjaunojot līdzsvaru (5:5). Sekoja vēl viens Gulbja breiks (ar otro breikbumbu) un Latvijas labākais tenisists uzvarēja pirmajā setā ar 7:5.

Otrais sets sākās ar sešiem (!) geimiem pēc kārtas, kas beidzās ar breikiem un tikai septītajā geimā Fučovičs ne bez grūtībām, taču beidzot uzvarēja pie savas serves, panākot 4:3 savā labā. Astotajā geimā Ernests uzvarēja bez lielām problēmām, atjaunojot neizšķirtu (4:4) un sekoja iespēja nobreikot Fučoviču, taču atkal palika neizmantota breikbumba un Fučovičs savu servi nosargāja. Desmitajā geimā ungāram jau sesto reizi mačā izdevās nobreikot Gulbi un svinēt uzvaru setā ar 6:4.

Trešajā setā jau otrajā geimā Gulbis zaudēja pie savas serves un salīdzinoši ātri Fučovičs panāca 3:0. Turpinājumā Gulbis vairs nespēja izrādīt nopietnu pretestību ungāru tenisistam un setā zaudēja ar 1:6, piedzīvojot neveiksmi arī visā mačā.

Fučovičs, kuram šī bija trešā uzvara pār Top 100 tenisistu karjerā (otrā tieši pret Gulbi), otrajā kārtā sacentīsies ar turnīra astoto numuru Viktoru Troicki, kuram pirmā kārta ir brīva. To Barselonā izlaiž visi 16 izsētie tenisisti.

Gulbis pretiniekam, kas atrodas ārpus Top 200 spēlētājiem rangā, nebija zaudējis kopš 2013. gada februāra, kad Bergamo "Challenger" turnīrā zaudēja tobrīd 234. vietā rangā esošajam polim Mihalam Pšisienžnijam. Nākamais turnīrs Ernestam paredzēts jaunnedēļ Vācijas pilsētā Minhenē.

Svarīgākais