''Barcelona'' viesosies Madridē, ''Bayern'' - Lisabonā

© Marca/Sipa

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla ietvaros šovakar pulksten 21:45 Madrides ''Atletico'' uzņems ''Barcelona'', bet Minhenes ''Bayern'' ciemosies pie Lisabonas ''Benfica''.

Divu Spānijas čempionāta līdervienību ''Barcelona'' un Madrides ''Atletico'' pirmajā cīņā bija virkne ar notikumiem. 25. minūtē ''Atletico'' vadībā izvirzīja spāņu uzbrucējs Fernando Toress, kurš vēlāk četru minūšu laikā pamanījās nopelnīt divus brīdinājumus, un 33. minūtē Madrides klubs palika mazākumā. Otrajā puslaikā ''Barcelona'' bija liels pārsvars, divus vārtus guva Luiss Svaress, un mājinieki svinēja laimīgu uzvaru ar 2:1.

''Būt ''Atletico'' sastāvdaļai nozīmē būt stipram, nekad nepadoties un pārvarēt grūtības. Zinām, ka ir labākas komandas nekā mēs, taču varam cīnīties ar ''Barcelona''. Cenšamies spēlēt pret viņiem labāk ar katru spēli. Mēģināsim rast iespējas un skatīsimies, vai spējam viņus pieveikt. Saviļņojums un entuziasms, kas valda ap šo spēli ir fantastisks, bet nedomāju, ka ''Barcelona'' futbolistiem tas būs pārsteigums, viņi pie tā ir pieraduši,'' tā pirms šīvakara spēles ''Atletico'' galvenais treneris Djego Simeone.

''Attiecāmies pret šo 1/4 finālu tāpat kā pret citām cīņām - nedomāju, ka šī būs mūsu svarīgākā spēle sezonā. Mums ir neliels pārsvars, tāpēc centīsimies uzvarēt, lai nebūtu nekādu šaubu par rezultātu. Šī komanda ir kā radīta šādām spēlēm. Jā, pret ''Atletico'' vienmēr ir grūtas spēles, bet viss ir atkarīgs no mūsu pašu snieguma. Mums būs jāspēlē patiesi labi,'' nosvērts pirms atbildes mača bija ''Barcelona'' galvenais treneris Luiss Enrike.

Sarkanās kartītes dēļ šovakar ''Atletico'' palīdzēt nevarēs Toress, savainojumi ir Tjagu Mendesam, Hosē Marijam Himenesam un Stefanam Savičam. ''Barcelona'' sastāvā nebūs Žeremijs Matjē, Sandro Ramiress, Tomass Vermālens un Alekss Vidals. ''Atletico'' par labu runā fakts, ka ir gūti vārti viesos, kas nozīmē, ka savā laukumā Madridei pietiks arī ar minimālu 1:0 uzvaru un daudz kas būs atkarīgs tieši no disciplīnas aizsardzībā. Mača sākums pulksten 21:45.

Šķietami mazāk intrigas varētu būt otrā pārī, kurā Lisabonas ''Benfica'' savā laukumā uzņems Minhenes ''Bayern''futbolistus. Tiesa, savā laukumā Vācijas grandam neizdevās iegūt tādu pārsvaru, lai pret šo spēli varētu izturēties vieglprātīgi. Jā, ''Bayern'' bija izteikts pārsvars, jau 2. minūtē vārtus guva Arturo Vidals, taču turpinājumā bumbas ''Benfica'' vārtos vairs nelidoja, tādējādi Lisabonā Minhenei tikai plus viens (1:0).

''Mums ir labi jānospēlē aizsardzībā, ņemot vērā, ka spēlēsim pret vienu no labākajām komandām pasaulē, komandu, kas ir viena no galvenajām favorītēm, lai uzvarētu turnīrā, un veiksmīgi spēlē savā laukumā, gan viesos. Neuzvarējām Minhenē, taču taktiski aizvadījām labu spēli. Lai nu kā, zinām, ka ''Bayern'' var spēlēt dažādi un mainīt savu spēles stilu atkarībā no situācijas. Ja viņiem kaut kas nesanāk, tad to pašu viņi cenšas sasniegt citā veidā. Minhenē bija 5000 mūsu atbalstītāju, un savā laukumā viņiem būs ļoti liela nozīme,'' apņēmības pilns ir ''Benfica'' galvenais treneris Rui Vitorija.

''Esam koncentrējušies spēlei. Plānojam labi nospēlēt aizsardzībā, gūt vārtus un iekļūt nākamajā kārtā. Abas komandas viena otru labi zina, jo vēl tikai pirms nedēļas spēlēja viena pret otru. Taktiski zinām, ko darīt pret ''Benfica''. Lai sasniegtu rezultātu, mums šovakar vienkārši būs jāaizvada laba spēle,'' tā pirms cīņas ''Bayern'' galvenais treneris Peps Gvardiola.

Abās komandās ir vairāki spēlētāji, kuri nevarēs spēlēt savainojumu dēļ, bet skaidrs, ka favorīte divu spēļu summā ir ''Bayern'', pie tam visai izteikta. Kā jau atzīmēja, ''Benfica'' treneris Lisabonā mājiniekiem daudz kas būs atkarīgs no spēles aizsardzībā, jo ielaistu vārtu gadījumā, mājiniekiem būs jāgūst vismaz trīs vārti, lai iekļūtu nākamajā kārtā. Mača sākums arī šajā cīņā pulksten 21:45.

Svarīgākais