Brieža un Durodolu cīņa 14. maijā Arēnā Rīga

© F64

Mairis Briedis (19-0, 16 KO) nākamo cīņu aizvadīs jau 14. maijā Arēnā Rīga, cīnoties ar Nigērijā dzimušo ASV bokseri Olanrevaju Durodolu, kuram, tāpat kā Briedim, ir ambīcijas jau tuvākajā laikā kļūt par pasaules čempionu.

Par Brieža un Durodolu iespējamo cīņu jau vēstījām iepriekš, taču tobrīd vēl nebija zināms konkrēts laiks. Šobrīd noskaidrojies, ka cīņa tika aizvadīta 14. maijā Arēnā Rīga, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Brieža pārstāvis Mairis Briedis.

"Joprojām norisinās darbs pie finanšu līdzekļu savākšanas, taču negribam piedzīvot situāciju, ka Mairis nevarētu īstenot savas ambīcijas tikai naudas trūkuma dēļ. Skaidrs, ka šis būs pēdējais Brieža pieturas punkts Latvijā, jo nākamā līmeņa cīņas organizēšanai vairs neredzu iespēju savākt līdzekļus Latvijā. Šobrīd notiek pēdējie darbi pie šīs cīņas organizēšanas. Nedaudz arī esam izgājuši uz risku," sacīja Zeps.

35 gadus vecais Durodolu savā profesionālā boksera karjerā guvis 22 uzvaras 24 cīņās, 20 no panākumiem gūstot priekšlaicīgi. Pēdējā cīņā viņš ar tehnisko nokautu uzveica krievu bokseri Dmitriju Kudrjašovu. Tikmēr Briedis savā pēdējā cīņā arī ar tehnisko nokautu sakāva Dienvidāfrikas atlētu Deniju Venteru.

"Viens no veidiem, kā savākt līdzekļus šai cīņai, protams, ir biļešu tirdzniecība, tāpēc ceram, ka Latvijas līdzjutēji novērtēs iespēju klātienē apskatīt pasaules augstākā līmeņa boksu," turpināja Zeps. "Abiem bokseriem, Briedim un Durodolu, ir milzīgas ambīcijas un abi vēlas jau tuvākajā laikā kļūt par pasaules čempioniem. Līdz ar to mūsu līdzjutējiem šī būtu lieliska iespēja atbalstīt Mairi ceļā uz viņa mērķi un Latvijas vārda nešanu pasaulē."

Līdz ar to 14. maijā gaidāms īstens Latvijas sporta vakars - vispirms pasaules čempionātā hokejā mūsu izlasei paredzēta spēle pret Kazahstānu, bet pēc tam visiem iespēja apmeklēt Brieža cīņu.

Svarīgākais