Bagatskis nosauc kandidātus, to vidū atgriežas Armands Šķēle

© F64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pirms gatavošanās Rio olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram nosaucis 25 spēlētāju paplašināto kandidātu sarakstu.

Paplasinātajā sarakstā nosaukti 25 spēlētāji, kuriem kā pretendentiem uz līdzdalību Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīrā tiks kārtotas olimpiskās akreditācijas. Pirmā sapulcēšanās paredzēta 2. jūnijā, kad uz treniņiem tiks uzaicināti 16-17 spēlētāji. Jārēķinās, ka no pirmās treniņu dienas ierindā varētu nebūt visi kandidāti, jo vairākiem vēl varētu turpināties cīņas klubu komandu sastāvā izslēgšanas turnīros.

"Šogad situācija būs īpaša arī tāpēc, ka sezona klubos beigsies dažādos laikos. Vieni būs brīvi jau maija vidū, citi var aizspēlēties līdz pat Jāņiem. Daži būs gatavi ar pilnu jaudu strādāt uzreiz, citiem vajadzēs laiku traumu apārstēšanai. Taču – jo sarežģītāks process, jo interesantāk. Skaidrs, ka milzīga nozīme būs spēlētāju profesionalitātei, prasmei saskaņot savu ego ar komandas interesēm. Būs daudz interesantu izaicinājumu, un nedomāju, ka ir vērts akcentēt uzmanību uz problēmām. Risināsim tās, bet atcerēsimies, ka arī konkurenti saskaras ar tādām pašām grūtībām.Gatavosimies, lai būtu neparocīgi pretinieki," basket.lv citēts treneris Bagatskis.

Paredzētas sešas pārbaudes spēles: 15. un 16. jūnijā pret Franciju, vēlāk Liepājā tiks spēlēts pret Tunisiju, bet noslēgumā Rīgā tiks aizvadītas cīņas pret Jaunzēlandi un Irānu. Visas pārbaudes spēļu pretinieces arī gatavosies olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem.

Paplašinātajā kandidātu sarakstā ir vairāki debitanti - Sēdertaljes "Kings" saspēles vadītājs Dāvis Lejasmeiers (bija iekļauts pagājušogad tālāko kandidātu sarakstā), "Barons/LDz" uzbrūkošais aizsargs Kristaps Gludītis (pagājušogad U20 izlases līderis), "Grissin Bon Reggio Emilia" uzbrucējs Ojārs Siliņš (bijis kandidāts, bet savainojumu dēļ izlasē vēl nav debitējis), Ņujorkas "Knicks" spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis, "Herbalife Gran Canaria" centrs Anžejs Pasečņiks un "Jūrmalas/Fēnikss" centrs Iļja Gromovs. Kandidātu vidū atgriezies Armands Šķēle, kurš šajā sezonā kļuvis par izteiktu "Valmieras/Ordo" līderi.

Svarīgākais