Čempionu līgas 1/4 fināla cīņas sāksies Barselonā un Minhenē

© SCANPIX

UEFA Čempionu līgā šovakar, plkst. 21:45 ceturtdaļfināla pirmajās spēlēs „Barcelona” uzņems Madrides „Atletico”, bet Minhenes „Bayern” savā laukumā spēkosies ar Lisabonas „Benfica”.

„Barcelona” komandas 39 nezaudēto spēļu sērija sestdien pārtrūka Katalonijas klubam visnepatīkamākajā veidā – ar zaudējumu savā laukumā „Nou Camp” stadionā El Clasicoduelī ar Madrides „Real” (1:2). Tomēr „Barcelona” saglabā līderpozīciju Spānijas čempionātā, par sešiem punktiem apsteidzot otrajā vietā esošo „Atletico”. 2013./2014. gada sezonā „Barcelona” un „Atletico” jau tikās Čempionu līgas ceturtdaļfinālā un toreiz divu spēļu summā uzvaru ar 2:1 svinēja madridieši.

„Pēdējo pāris gadu laikā esam vairākas reizes spēlējuši pret „Atletico”, taču mums ir jāizanalizē viņu spēle un jābūt brīviem no aizspriedumiem, jo šoreiz viņi var spēlēt citādi nekā iepriekš,” norādījis „Barcelona” galvenais trenerisLuiss Enrike. „Tā ir augstas klases komanda ar skaidru spēles filozofiju – viņi spēlē uz pretuzbrukumiem un izdara spiedienu jau pretinieku laukuma pusē. Mačs pret Madrides „Real” bija labs 65 minūtes. Protams, mēs pieļāvām kļūdas, taču tas ir normāli, kad spēlē pret augstas klases pretinieku. Mēs neesam mašīnas un es paliku apmierināts ar redzēto. Mēs bijām gandrīz aizmirsuši, kādas ir sajūtas zaudējot, tomēr es ceru, ka tas dos papildus motivāciju atgriezties uz uzvaru takas.”

Tikmēr „Atletico” galvenais treneris Djēgo Simeone uzskata, ka abas komandas viena otru pārāk labi pazīst, lai vēl spētu ar kaut ko būtisku pārsteigt. „Viņi spēlē specifisku futbolu un Luisa Enrikes vadībā dara to iespaidīgi. Nedomāju, ka „Barcelona” zaudējums „Real” ietekmēs šo maču. Mēs allaž sagaidām labāko no „Barcelona” komandas. Esam pieraduši redzēt izcilu Mesi, Svaresa un Neimāra sniegumu. Cerams, ka spēsim viņiem pretī nolikt labāko no mums. Svarīgi, ka ikviens no maniem spēlētājiem apzinās – katra minūte laukumā būs kā mūžība.”

Interesanti, ka Mesi 28 spēlēs pret „Atletico” ir guvis 25 vārtus, ieskaitot trīs hat-trick. Nevienam citam spēlētājam nav izdevies būt tik rezultatīvam pret „Atletico” komandu.

Minhenes „Bayern” tikai dramatiskā cīņā spēja pārvarēt Turīnas „Juventus” barjeru astotdaļfinālā un arī ceturtdaļfinālā vienus no favorītiem nesagaida ērts pretinieks. Lisabonas „Benfica” ir uz viļņa – tā ir uzvarējusi pēdējos astoņos mačos, kā arī 19 no pēdējām 20 spēlēm. Turklāt jāatgādina, ka pagājušās sezonas Čempionu līgas ceturtdaļfinālā „Bayern” jau rādās grūtības ar Portugāles kluba pretestību – pirmajā mačā izbraukumā ar 1:3 tika zaudēts „Porto”.

„Esmu „Bayern” treneris un allaž vēlos būt labākais, taču es patiesi nedomāju, ka pirms šī dueļa esam favorīti,” izteicies Bavārijas kluba galvenais treneris Peps Gvardiola. „Lisabonas klubs šobrīd spēlē ļoti labi un man jāatzīstas, ka esmu patīkami pārsteigts par to, cik labs ir viņu sniegums. Viņi zina, kas tieši ir jādara un kā jānolasa spēle. Taču mēs esam „Bayern” un mūs allaž uzskata par favorītiem. Es ļoti respektēju pretiniekus un Portugāles futbolu. Atcerēsimies, kas notika pērn Portu… Es saprotu, ka minheniešiem der tikai visu trīs trofeju izcīnīšana. Ja tas neizdosies, daudziem ar to būs par maz. Taču turnīrā ir daudz labu komandu. Tādēļ svarīgākais ir pašiem aizvadīt labu spēli.”

„No taktiskā skatu punkta „Bayern” ir citā līmenī. Viņu spēles stils tagad ir gluži vai dabisks. Viņi zina, kā pielāgoties ikvienai spēles situācijai. Mums jāsaglabā koncentrēšanās un jāspēlē kā komandai pēc iespējas vairāk,” skaidro „Benfica” galvenais treneris Rui Vitorija. „Čempionu līgā mēs domājam tikai par nākamo maču – tas mums ir ļāvis nokļūt tik tālu. Mēs nebaidāmies. Esam analizējuši pretiniekus un viņi ir spēcīga komanda, taču atdosim visu, lai Minhenē gūtu labu rezultātu. Es gribētu izcīnīt uzvaru, es vēlos uzvarēt katrā mačā, taču apzinos, cik to būs grūti paveikt. Spēlēsim ar entuziasmu un vēlēšanos. Un vēlamies to izbaudīt. Gribu, lai mana komanda gūst prieku no spēles.”