Ostapenko jauns rekords, Gulbis turpina krist

© SCANPIX

Aprīļa pirmajā WTA rangā pie jauna rekorda tikusi Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko, kurai kārtējo reizi vienas pozīcijas kāpums un šonedēļ 38. vieta. Tikmēr Ernests Gulbis ATP ieskaitē dodas pretējā virzienā, noslīdot uz 82. vietu.

Aļona Ostapenko pēc lielā "Premier 5" fināla sasniegšanas Dohā februāra pēdējā dienā reitingā uzlidoja uz 41. vietu. Kopš tā laika rekords labots vēl trīs reizes, ik reizi paceļoties vienu pozīciju. Ostapenko šonedēļ spēlēs WTA "International" sērijas turnīrā Katovicē, kur sacentīsies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova zaudējusi divas pozīcijas, ieņemot 90. vietu. Sevastova šonedēļ startēs "Premier" turnīrā Čārlstonā, kur viņai pirmā cīņa jau šovakar, ap plkst. 19:00 sacenšoties ar Slovākijas tenisisti Janu Čepelovu.

Ranga pirmajā desmitniekā daudz notikumu, neskarot 1. vietā ļoti ilgi esošo Serēnu Viljamsu. Karjeras rekorda vērtajā 2. vietā atgriezusies "Australian Open" čempioneAndželike Kerbere, apsteidzot Agņešku Radvaņsku, kurai arī otrā pozīcija ir karjeras labākais sasniegums.

Pirmoreiz kopš 2014. gada maija Top 5 atrodas Indianvelsas un Maiami čempione Viktorija Azarenka, kura no piecinieka izstūmusi Simonu Halepu. Rumāniete starp piecām labākajām nav pirmoreiz kopš 2014. gada marta. Visbeidzot 33 gadu vecumā jauns rekords Itālijas veterānei Robertai Vinči (#8).

Ernests Gulbis martā pēdējā rangā no 71. vietas noslīdēja uz 78., bet šonedēļ zaudējis vēl četras vietas, atkāpjoties uz 82. vietu. Gulbis bija pieteicies šodien startējošajam Marakešas turnīram, taču uz sezonas vienīgo ATP turnīru Āfrikā nedosies. Nākamais turnīrs Ernestam acīmredzot būs Montekarlo kvalifikācija šīs nedēļas nogalē.

ATP ranga Top 10 palicis bez izmaiņām. Novaks Džokovičs pēc abu sezonas pirmo "Masters 1000" titulu aizstāvēšanas savu pārsvaru pār 2. vietā esošo Endiju Mareju palielinājis jau līdz 8725 punktiem! Kamēr Endijs līdz ranga virsotnei vēl nav ticis, to izdarījis viņa brālis Džeimijs – dubultspēlēs. Viņš ir pirmais Lielbritānijas pārstāvis, kurš ticis līdz ranga 1. vietai – vienspēlēs vai dubultspēlēs absolūtajā vērtējumā. Proti, arī dāmām tas līdz šim nebija izdevies.

Vienspēļu ranga otrajā desmitniekā šonedēļ divi rekordi. Gan Indianvelsā, gan Maiami pusfinālu sasniegušais beļģis Davids Gofāns pakāpies uz 13. vietu, bet Austrālijas talants Niks Kirjoss pēc pusfināla sasniegšanas Maiami debitējis Top 20 (to noslēdzot) un arī kļuvis par savas valsts pirmo numuru, šo godu atņemot Bernardam Tomikam. 20 gadus vecais Kirjoss ir jaunākais tenisists Top 20 kopš Marina Čiliča 2009. gadā. Arī horvāts tur atradās 20 gadu vecumā.

Svarīgākais