Girgensonam -1, "Sabres" minūtē no 1:2 izrauj uzvaru

© SCANPIX

Zemgus Girgensons otrajā NHL spēli pēc kārtas ieguvis negatīvu lietderības koeficientu, taču Bufalo "Sabres" mača izskaņā minūtes intervālā guva divus vārtus un ar 3:2 pieveica "Hurricanes".

Zemgus Girgensons iepriekšējo maču pret Toronto „Maple Leafs” aizvadīja trešajā maiņā, jo slimības dēļ nespēlēja Džeks Aikels, kas savukārt piespieda „Sabres” galveno treneri veikt dažādus pārkārtojumus. Šonakt Karolīnā Aikels atkal bija ierindā un kopā ar Girgensonu un Semu Reinhārtu darbojās otrajā maiņā.

Tas gan nemainīja Girgensona sauso statistiku – tāpat kā pret Toronto, arī šoreiz viņš ieguva negatīvu lietderības koeficientu -1 un punktus neguva. Viņa rēķinā viens metiens pa vārtiem un viens spēka paņēmiens nospēlētajās 13:25 minūtēs, 1:23 no tām vairākumā.

„Sabres” vadībā izvirzījās pirmā, kad savus pirmos vārtus Bufalo sastāvā beidzot guva aizsargs Karlo Kolaikovo. Pieredzējušais spēlētājs Bufalo pievienojās šosezon un pirmajās 33 spēlēs bija izdarījis tikai četras piespēles. Vadību izdevās noturēt visai ilgi, taču 33. minūtē „Sabres” nospēlēja neprecīzi pretuzbrukumā trīs pret trīs. Girgensons nesapratās ar savas komandas aizsargiem un visi trīs pievērsās kreisajai malai, kamēr labajā pusē pilnīgi viens palika Karolīnas uzbrucējs Kriss Terijs, kurš sagaidīja ripu un mierīgi panāca 1:1.

Savukārt trešā perioda vidū nepārliecinoši nospēlēja jau „Sabres” pirmā maiņa, un Jūakims Nordstrems nodeva vadību „Hurricanes” rokās. Pēc šāda notikumu pavērsiena 54. minūtē „Sabres” gan atradās spēks ne tikai izlīdzināt rezultātu, bet arī uzvarēt pamatlaikā. Par to parūpējās Evandera Keina un Jūhana Lāšona vārtu guvumi tieši vienas minūtes intervālā.

„Sabres” NHL kopvērtējumā joprojām ir 14. vietā Austrumu konferencē, taču pēdējās desmit spēlēs guvusi piecas uzvaras un savākusi 13 punktus. Tagad sagaidāms neliels pārtraukums līdz 27. martam, kad paredzēta spēle pret Vinipegas „Jets”, Centrālās divīzijas pēdējās vietas īpašnieci.

Svarīgākais