LFF valde apstiprina Kļaviņa kandidatūru

© F64

Latvijas Futbola federācijas valde apstiprinājusi Krišjāņa Kļaviņa kandidatūru prezidenta vēlēšanām, sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja federācijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Ārmanis.

"Valde apstiprināja Krišjāņa Kļaviņa kandidatūru, taču tajā pašā laikā vēlas mudināt futbola sabiedrību nopietni izvērtēt, vai Krišjānis Kļaviņš ir cienīgs pretendēt uz šādu amatu," atklāja LFF sabiedrisko attiecību speciālists Toms Ārmanis. Lai arī pati valde Kļaviņa kandidatūras atbilstību vērtē negatīvi, sēdē pieņemts pozitīvs lēmums, lai ņemtu vērā to sabiedrības daļu, kas Kļaviņa kandidatūru izvirzījusi un aktīvi iesaistījusies dažādās diskusijās. Plašāka informācija par sēdes gaitu un lēmumiem drīzumā gaidāma LFF mājaslapā.

"Pats sēdē nepiedalījos un zinu tikai to informāciju, kas izskanējusi publiski," sarunā ar Sportacentrs.com sacījaKrišjānis Kļaviņš. "Varu komentēt, ka Latvijas Futbola federācija pieņēma vienīgo juridiski korekto lēmumu, kuru tā varēja pieņemt, un vēlos pateikties valdes locekļiem. Tagad visu izšķirs biedru balsojums kongresā, un tas šajā brīdī arī ir svarīgākais."

"Tā būs divu kandidātu cīņa, ceru, ka līdz vēlēšanām nebūs nekādu zemūdens akmeņu un mani nevarētu vēlreiz noņemt nost. Nav nekāda pamata domāt, ka šis mēnesis šajā ziņā aizritēs mierīgi, bet ceru, ka veselais saprāts ir uzvarējis un nomelnošanas kampaņa ir beigusies," Kļaviņš turpināja un piebilda, ka negrasās atsaukt iesniegto apelāciju par LFF DK pieņemto lēmumu.

Tāpat valdes sēdē tika izskatīts jaunā stadiona būvniecības jautājums. Jau iepriekšējā valdes sēdē tika nolemts, ka Vladimiram Žukam finanšu un darbības atskaite par Kr. Barona ielas stadiona rekonstrukciju jāsagatavo līdz maija valdes sēdei, un šodienas sēdē jauni būtiski lēmumi stadiona sakarā netika pieņemti. Sēdes laikā notika darba grupas plaša prezentācija, kas varētu tikt publiskota tuvākās nedēļas laikā.

Atgādinām, ka LFF valde pirms mēneša savā sēdē nolēma neapstiprināt Krišjāņa Kļaviņa kandidatūru, pamatojoties uz LFF ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka ziņojumu un Godīgas spēles un ētikas komisijas lēmumu. Kļaviņa kandidatūras lieta tika nosūtīta Disciplinārlietu komisijas izskatīšanai, taču DK lietas izskatīšanas laikā secināja, ka nemaz nav tiesīga lemt par viņa kandidatūras pieņemšanu vai noraidīšanu. Līdz ar to, lai arī DK publicēja viedokli, ka Kļaviņš nav atbilstošs LFF prezidenta amata kandidatūrai, "bumba" atkal nonāca LFF valdes pusē.

Svarīgākais