Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Galvanovskis atstāj "Barons/LDz"

© F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) kluba "Barons/LDz" vadība pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi darba attiecības ar galveno treneri Agri Galvanovski, Sportacentrs.com pastāstīja kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis. Sagaidāms, ka galvenā trenera pienākumus pārņems Guntis Endzels.

Trešdien "Barons/LDz" izbraukumā piekapās "Ogre/Kumho Tyre" vienībai (53:55), tomēr Pormalis uzsver, ka zaudējums pastarītei nav vienīgais iemesls sadarbības pārtraukšanai ar treneri: "Pie šāda iznākuma nonācām kopēji. Ar rezultātiem, kādi bija šajā sezonā, nebija apmierināts ne pats treneris, ne arī kluba vadība. Protams, pēdējā spēle arī atstāja iespaidu, bet uz to palēnām jau gāja un pēc šī mača vienojāmies uz abpusēji izdevīgiem nosacījumiem, ka pārtrauksim sadarbību."

Pormalis pateicās Galvanovskim par veikto darbu, bet turpmāk komandas vadība, visticamāk, tiks uzticēta Guntim Endzelam, kurš iepriekš veica konsultanta pienākumus. "Tas ir jautājums, ko atrisināsim šodien. Guntis Endzels ir mūsu kandidatūra. Protams, doma nav tikai aizlāpīt caurumu līdz sezonas beigām, bet vienoties par sadarbību arī uz nākamo sezonu," atklāja Pormalis.

"Šosezon jau esam pierādījusi, ka varam spēkoties un rādīt zobus arī stiprākām komandām. Vienubrīd jau bijām atraduši spēles garšu, izcīnījām četras uzvaras pēc kārtas ar raksturu un disciplīnu. Diemžēl pēc tam apmaldījāmies meistarībā," noskaņojumu komandā komentēja Pormalis, norādot, ka būtu svarīgi sezonu pabeigt uz pozitīvas nots. "Baroniem" vēl palikušas deviņas spēles regulārajā turnīrā un pirmā no tām 23. martā mājās pret "Jelgavu".

Agris Galvanovskis par "Barons/LDz" galveno treneri kļuva pagājušās sezonas vidū. Pirmajā sezonā izdevās iekļūt izslēgšanas turnīrā kā pēdējai sestajai vietai regulārajā sezonā. Ceturtdaļfinālā ar 0-3 sērijā tika atzīts "Liepājas/Triobet" pārākums. Šajā sezonā līdz šim izcīnītas desmit uzvaras 27 mačos, kas šobrīd tabulā dod astoto pozīciju.

44 gadus vecais Galvanovskis par galveno treneri strādājis kopš 2003. gada, trenējot Gulbenes "Bukus", "Ventspils", "Liepājas Lauvu" un ukraiņu "Mykolaiv" komandas.