Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

No cietuma iznācis krievu MMA cīkstonis “Rudais Tarzāns”

© valetudo.ru

Uz brīvām kājām ticis par bruņotu laupīšanu uz pieciem gadiem notiesātais skandalozais krievu MMA smagā svara cīkstonis Vjačeslavs “Rudais Tarzāns” Daciks (5-7), kurš plāno atgriezties profesionālajā sportā, ziņo portāls valetudo.ru.

Šobrīd trīsdesmit sešus gadus vecais Daciks cietumā nonāca 2007. gadā, taču viņš tika atzīts par nepieskaitāmu un bijušais sportists reālas brīvības atņemšanas vietā tika nosūtīts uz parastu psihiatrisko slimnīcu.

2010. gadā Daciks aizbēga no ārstniecības iestādes, aplaupīja mobilo telefonu veikalu un ar viltotiem dokumentiem devās uz Norvēģiju, kur padevās policijai un lūdza politisko patvērumu. Taču Norvēģija „Tarzānam” politisko patvērumu nedeva un pārveda atpakaļ uz Krieviju, kur viņu apsūdzēja par bruņotu laupīšanu. Dacikam vēl arī celta apsūdzība par nelikumīgu robežas šķērsošanu. 2011. gadā tika izplatīta informācija, ka krievu cīkstonis cietumā nogalināts, bet vēlāk izrādījās, ka tā ir preses pīle.

Vjačeslavs Daciks slavu ieguva ar savu nesavaldīgo raksturu cīņu laikā. Daciks bez iemesla varēja iesist tiesnesim, uzbrukt pretiniekam pēc gonga vai pielietot kādu neatļautu sitienu, un pat uzbrukt līdzjutējiem, kuri viņam nepatika. Tieši dēļ viņa nesavaldības „Rudā Tarzāna” cīņas nāca vērot ļoti daudz skatītāju.

Daciks savu MMA cīkstoņa karjeru sāka 1999. gadā ar uzvaru pār bijušo UFC smagā svara čempionu baltkrievu Andreju Arlovski (25-11). Vēl viņam izdevies uzveikt Romānu Savočku (24-19), taču ar citām vērā ņemamām uzvarām Vjačeslavs Daciks nevar lielīties. Tieši ar uzvaru pār Savočku 2006. gadā Daciks beidza savu karjeru.

 

Šobrīd krievu smagsvars ir apņēmības pilns atjaunot savu sportista karjeru un tuvākajā laikā kāpt ringā. Taču diez, kura organizācija būs gatava strādāt ar šo ekstravaganto personāžu?