Čempione "Liepāja" sāk ar zaudējumu savā laukumā "Spartakam"

© LFF

"SYNOtip" Virslīgas sezonas atklāšanas spēlē par pārsteigumu parūpējās "Spartaka" futbolisti, viesos ar 2:1 pārspējot pašreizējos čempionus FK "Liepāja".

 

Visi vārti tika gūti otrajā puslaikā, kad viesim izcēlās Dmitrijs Platonovs un Jevgēņijs Kazačoks, bet mājinieku vienīgos vārtus guva Dāvis Ikaunieks.
Liepājnieki jauno sezonu sāka ar 18 gadus vecos uzbrucēju Marku Kurtišu laukumā, tiesa, zināmā mērā tas bija piespiedu solis, jo Edgars Gauračs pret “Spartaku” spēlēt nedrīkst (izīrēts no Jūrmalas kluba), bet Kristaps Grebis vēl pilnība nav atlabis pēc savainojuma, tāpat kā Kristians Toress.

Jau mača ievadā pie četrām standartsituācijām tika “Spartaks”, tomēr neko vairāk par Pāvela Doroševa nogāšanu no šiem momentiem neizspieda. Liepājnieki atbildēja ar savu uzbrukumu, taču precīzi nospēlēja Vladislavs Kurakins. Vairāk uzbrukt turpināja viesi, taču sitienu pa vārtiem faktiski nebija, kamēr “Liepāja” pretējā laukuma pusē pārgāja reti, toties gandrīz katra reize beidzās ar sitienu pa vārtiem.

18. minūtē laukuma saimnieki noorganizēja labu pretuzbrukumu, Kurtišs diezgan viegli apspēlēja Nauri Bulvīti un bīstami sita vārtu tālajā stūrī, taču bumba lidoja nedaudz garām. Taisnības labad gan jāsaka, ka Kurakins bija ieņēmis labu pozīciju un, ticamākais, bumbu būtu atsitis.

Nākamo reizi Kurakinam bija jāspēlē vien 32. minūtē, bet jūrmalnieki šajā laikā bija tikuši pie kārtējiem standartiem, kas gan joprojām palika neizmantoti. Atmosfēra laukumā uzkarsa, puslaika otrajā pusē laiku pa laikam izcēlās vārdu kaujas un pat neliela pagrūstīšanās, kas gan beidzās tikai ar audzināšanās darbiem galvenā tiesneša Aleksandra Anufrieva izpildījumā. Pirmajā puslaikā atklāts bija brīdinājumu rēķins (2:1 Liepājai), bet uz tablo pēc 45 minūtēm bija divas nulles.

Otro puslaiku mājinieki sāka ļoti enerģiski, īsā laikā tiekot pie četrām standartsituācijām, tajā skaitā arī gandrīz uz soda laukuma līnijas, taču neko vairāk par Dāvja Ikaunieka ne pārāk veiksmīgu sitienu nepanāca. 59. minūtē uzbrukumā beidzot devās “Spartaks” un šī pāreja bija produktīva. Pretuzbrukums gan beidzās ar it kā vien stūra sitienu, taču to jūrmalnieki izpildīja lieliski – centrējums uz tuvo stabu, kur visus apsteidz Felipe Dussantuss, ieceļot bumbu soda laukuma dziļumā, kur lidojumā ar galvu lieliski uzsita Dmitrijs Platonovs.

Viktors Dobrecovs jau 65. maiņā veica liepājnieku pēdējo maiņu, Romāna Mickeviča vietā laukumā sūtot Grebi un pastiprinot uzbrukumu. Uzreiz gan pāriet uzbrukumā mājiniekiem neizdevās, un arī pēc vārtu zaudējuma vairāk bija jāaizstāvas. Tomēr jau pirmā paviesošanās sāncenšu laukuma pusē ļāva panākt izlīdzinājumu. Netālu no soda laukuma tieši pretī vārtiem cīņā ar Gerbi pārcentās Bulvītis, ļaujot liepājniekiem tikt pie bīstama soda sitiena. To izpildīja Ikaunieks, raidot bumbu zem sieniņas, kas izrādījās pareizais risinājums – bumba skāra sieniņu un, lai arī Kurakins paguva reaģēt, glābt komandu nespēja.

Liepājnieki metās panākumu nostiprināt, taču ātri vien atkal nonāca zaudētājos, turklāt atkal ielaižot bumbu no otrā stāva – šoreiz neviena netraucēts skaisti sita Jevgēņijs Kazačoks. Čempioniem glābšanas darbiem atlika apmēram desmit minūtes... Ne tajās, ne trīs kompensācijas minūtēs “Liepāja” neko bīstamu tomēr neizveidoja, Virslīgas sezonu čempionu statusā sākot ar zaudējumu. Tikmēr “Spartak” apliecināja, ka vismaz sezonas sākumā tas ir spēks, ar kuru jārēķinās visiem.

Svarīgākais