Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Gulbis Indianvelsā sāks spāņu medības

© Scanpix

Latvijas vīriešu tenisa līderis Ernests Gulbis (ATP 71.) šovakar ap pusnakti sāks sezonas pirmo "Masters 1000" sērijas turnīru, Indianvelsā tiekoties ar divreiz trīs mačos uzveikto Spānijas tenisistu Giljermo Garsiju-Lopesu (ATP 38.).

I

ndianvelsā notiek pirmais no sezonas deviņiem "Masters 1000" turnīriem. Turnīra 41. gadā Kalifornijā startē 43 spēlētāji no Top 50. Prestižajam turnīram šoreiz jāiztiek bez diviem Top 10 spēlētājiem – Rodžera Federera, kurš vēl nav gatavs spēlēt pēc ceļgala operācijas, un Davida Ferera, kuram ir motivācijas problēmas. Spānis atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem, lai varētu nespēlēt obligātajos turnīros.

14 no pēdējiem 15 gadiem Indianvelsā uzvarējuši ranga pirmā piecinieka tenisisti. Vienīgais izņēmums ir Ivana Ļubičiča triumfs 2010. gadā. No iepriekšējo gadu čempioniem šoreiz spēlēs tikai divi – četrkārtējais uzvarētājs Novaks Džokovičs un šajā turnīrā trīs reizes uzvarējušais Rafaels Nadals. No aktīvajiem spēlētājiem Indianvelsā vēl uzvarējis arī Federers (četri tituli), kurš šoreiz nevar spēlēt.

Šogad turnīrā būtiskākais jaunums tiem tenisa faniem, kuri sacensībām seko neklātienē, ir video tiešraides no astoņiem kortiem. Tik daudz (un pat vairāk) ir tikai "Grand Slam" sacensībās. Miljardierim Lerijam Elisonam piederošais turnīrs tiek dēvēts par neoficiālo piekto "Grand Slam" turnīru.

Gulbis šodien tiks pie iespējas uzspēlēt Indianvelsas otrajā nozīmīgākajā kortā, kas tika atklāts aizpagājušajā gadā un spēj uzņemt 8000 skatītājus. Ernests laukumā varētu doties ap pusnakti, pirms viņa no plkst. 21:00 jāizspēlē Petras Kvitovas un Dankas Koviničas mačs, kā arī viena vīriešu turnīra dubultspēle.

 
 

Indianvelsa ir Gulbja karjerā uzvarām bagātākais "Masters 1000" turnīrs, Kalifornijas tuksnesī pamatsacensībās sakrājot 11 uzvaras. Par vienu mazāk ir Kanādā, kur, kā zināms, šīs sērijas turnīri notiek divās pilsētās – Monreālā un Toronto. Ernests labāko rezultātu Indianvelsā sasniedza 2014. gadā, kad tika līdz ceturtdaļfinālam, tajā divos taibreikos piekāpjoties Džonam Isneram.