Girgensons un "Sabres" atspēlējas pret līgas vājāko komandu

© SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas spēlē uzvaru pēcspēles metienos izcīnījusi Bufalo „Sabres” ar Zemgu Girgensonu ierindā, kas atspēlējās no divu vārtu deficīta pret Toronto „Maple Leafs” (4:3). Girgensons spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Zemgus Girgensons šonakt laukumā pavadīja 14:10 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un vienreiz bloķēja pretinieku metienu. Latvijas uzbrucējs jau ceturto spēli pēc kārtas pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu, bet ar punktiem nav izcēlies kopš 26. februāra spēles pret Sanhosē.

Izbraukuma mačā pret NHL kopvērtējuma pēdējā vietā esošo „Maple Leafs” Bufalo komanda ātri nokļuva nepatīkamā situācijā. Leo Komarovs jau 25. sekundē vadībā izvirzīja Toronto, bet perioda vidū „Maple Leafs” ilgi spēlēja vairākumā un panāca arī 2:0.

„Sabres” vārtus nespēja gūt līdz pat 37. minūtei, kad izcēlās aizsargs Marks Pesiks, taču perioda izskaņā tika nospēlēts pavirši. Toronto visai samocītā uzbrukumā spēja saglabāt ripu un tikt pie vairākiem atkārtotiem metieniem, un debitants Zeks Haimens guva pirmos vārtus savā NHL karjerā, panākot 3:1.

Taču „Sabres” vēl nepadevās un trešajā periodā atjaunoja neizšķirtu. Vispirms Džeks Aikels izcēlās ar saviem trešajiem vārtiem pēdējās trīs spēlēs, turklāt kļuva par visu laiku jaunāko „Sabres” hokejistu, kas sasniedzis 20 vārtu robežu, bet 51. minūtē Evanders Keins nokārtoja 3:3. Jāpiemin, ka Aikels bija laukumā visu trīs vārtu guvuma brīdī, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Sems Reinhārts.

Tieši Reinhārts kļuva par galveno varoni pēcspēles metienu sērijā, jo visi pārējie uzbrukumi tika atvairīti, bet Reinhārts ar teicamu māņkustību noguldīja vārtsargu un panāca „Sabres” uzvaru 4:3.

Pēdējās desmit spēlēs „Sabres” guvusi 11 punktus un tikai trīsreiz zaudējusi pamatlaikā un 63 punktiem šobrīd pakāpusies uz 14. vietu konfererencē. Bufalo jau tagad ir guvusi vairāk punktus nekā divās iepriekšējās sezonās, kad palika pēdējā vietā līgā, un visai drošā solī tuvojas šīs nepatīkamās sērijas pārtraukšanai. Pēdējā vietā esošo Toronto „Sabres” apsteidz par desmit punktiem un šobrīd pakāpusies uz 23. vietu līgā, tiesa, konkurentēm aizvadīts par pāris spēlēm mazāk.

Svarīgākais