Šarapova "Australian Open" laikā lietojusi aizliegtās vielas

© SCANPIX

Pieckārtējā "Grand Slam" čempione Marija Šarapova īpaši organizētā preses konferencē Losandželosā pirmdien paziņoja, ka "Australian Open" laikā pieķerta dopinga lietošanā. Diskvalifikācijas termiņš pagaidām nav zināms.

Šarapova dažādu slimību ārstēšanai 10 gadus lietojusi mildronātu – līdzekli, kas līdz 2015. gada beigām sportistiem bija legāls, bet no 2016. gada 1. janvāra ir starp aizliegtajām vielām. Šarapova pagājušā gada 22. decembrī no Pasaules antidopinga aģentūras saņēmusi vēstuli ar izmaiņām aizliegto vielu sarakstā. Tajā esot minēts arī viņas lietotais līdzeklis.

Šarapova sarakstu tajā laikā neizpētīja, ko šodien atzina par savu kļūdu: "Tā ir milzīga kļūda, liku vilties gan faniem, gan tenisa sporta veidam. Tādā veidā karjeru beigt nevēlos, ceru, ka man tiks dota iespēja vēl spēlēt."

Tieši karjeras beigšana bija viena no izplatītākajām versijām, kas tika minēta kopš svētdienas, kad Šarapovas menedžments paziņoja par šodien gaidāmo preses konferenci.

28 gadus vecā Šarapova dažādu veselības problēmu dēļ kopš pagājušā gada Vimbldonas piedalījusies tikai četros turnīros, no kuriem pēdējais bija šogad janvārī Melburnā, tur ceturtdaļfinālā zaudējot Serēnai Viljamsai. Tieši pēc šīs spēles ņemtās analīzes uzrādījušas pozitīvu rezultātu. Šarapova kopš "Australian Open" nav spēlējusi rokas savainojuma dēļ.

 

Svarīgākais