"Valmiera/Ordo" BBL 1/4 fināla dueli sāks Pasvalē

© bkvalmiera.lv

"Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē šovakar, plkst. 18:30 "Valmiera/Ordo" izbraukumā mērosies spēkiem ar Lietuvas klubu Pasvales "Pieno žvaigždes".

"Valmieras/Ordo" basketbolisti gadu mijā pārdzīvoja galvenā trenera maiņu, kad par Aināra Zvirgzdiņa aizstājēju kļuva Gatis Melderis, kuru vēlāk šajā postenī nomainīja Roberts Štelmahers. Jaunā galvenā trenera vadībā valmierieši 13 spēlēs BBL un "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) svinējuši 12 uzvaras.

Astotdaļfinālā Valmieras klubs jau pirmajā mačā viesos ielika stabilus pamatus uzvarai divu spēļu summā, pārspējot Tallinas "TLU/Kalev" ar 84:66, bet atbildes mačā Valmierā mājinieki bija pārāki ar 87:68. BBL turnīrā valmieriešu rindās rezultatīvākais ar 11,8 punktiem vidēji mačā ir Mārtiņš Laksa, 10,9 punktus pievienojis Aigars Šķēle, bet 10,4 punkti ir vecākā brāļa, Armanda Šķēles kontā. Labi komandā iejuties arī centrs Lauris Blaus, kurš sezonu iesāka tieši „Pieno žvaigždes” rindās. Saistība ar šī vakara pretiniekiem ir arī Štelmaheram, kurš Pasvales komandu vadīja 2011./2012. gada sezonā.

"Pieno žvaigždes" astotdaļfinālā divu spēļu summā pārspēja "Baronu/LDz", savās mājās svinot pārliecinošu uzvaru ar 110:84, bet izbraukumā cīnoties neizšķirti 93:93. Šajās spēlēs rezultatīvākais Pasvales klubā ar 24,0 punktiem bija Žigimants Skučas, bet 22,0 punktus pievienoja amerikānis Reimons Mūrs. Latvijas basketbola līdzjutējiem „Pieno žvaigždes” komandā pazīstami ir arī tādi spēlētāji kā Stepons Babrausks un Dovids Rediks.

Pirms tam "Pieno žvaigždes" startēja FIBA Eiropas kausa izcīņā, pirmajā posmā ieņemot otro vietu grupā aiz "Ventspils" komandas, bet otrajā posmā leiši finišēja grupā, kurā visām četrām komandām bija identiska bilance – trīs uzvaras un trīs zaudējumi. Lietuvas klubam iekļūt nākamajā kārtā liedza tikai sliktāka gūto un ielaisto punktu attiecība – pietrūka tikai pāris gūto punktu. Lietuvas Basketbola līgā (LKL) "Pieno žvaigždes" ar deviņām uzvarām 26 mačos ieņem astoto vietu desmit komandu konkurencē.

Atbildes spēle risināsies 9. martā Vidzemes olimpiskajā centrā Valmierā un to tiešraidē varēs vērot Sportacentrs.com. Pusfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Tur dueļa uzvarētāju gaidīs Tartu "TU/Rock" un "Liepāja/Triobet" pāra uzvarētājs.

Svarīgākais