Melbārža divnieks piektais PK pēdējā posmā, korejietis ātrākais

© Scanpix

Vācijas trasē Kēngizē šodien sācies Pasaules kausa pēdējais posms bobslejā. Divnieku sacensībās no latviešiem labāko rezultātu uzrādīja Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens, kuri divu braucienu summā ierindojās piektajā vietā, bet ātrākais bija korejieša Jungjona Vona pilotētais bobs, neskatoties uz rupju kļūdu trases vidusdaļā.

Divnieku sacensību pirmajā braucienā Ķibermanis/Miknis, Melbārdis/Dreiškens un Žaļims/Dambis uzrādīja attiecīgi otro, piekto un sesto labāko laiku startā (4.85, 4.86, 4.88), savukārt finišā no mūsējiem labākais bija pilots Melbārdis, kuram sekoja Žaļima ekipāža, savukārt Ķibermaņa pilotētais bobs uzrādīja vien 19. laiku (no 24). Sacensību turpinājumā no plkst. 17.04 notiek izšķirošais otrais brauciens - cīņa par augstākām vietām Pasaules kausa noslēdzošajā posmā un par labākām pozīcijām kopvērtējumā.

Otrajā braucienā teicamu starta laiku (4.81) uzrādīja Ķibermanis un Miknis, arī trasē, salīdzinot ar pirmo braucienu, bija nelielu uzlabojumi, kas summā ļāva pakāpties uz 16. vietu. Melbārdis otrajā braucienā no astotās vietas pakāpās uz piekto pozīciju, bet Žaļims sacensības noslēdza dalītā 7. vieta, kas ļāva kopvērtējumā saglabāt trešo vietu.

Pirmo pozīciju arī pēc otrā brauciena noturēja Korejas sportisti Vons un Seo, kuri, neskatoties uz rupju kļūdu trases vidusdaļā, uzrādīja lielisku ātrumu. Otrajā vietā ierindojās šveicieši Hefti un Baumans, bet labāko trijnieku noslēdza mājinieki Frīdrihs un Bauers.

Kā jau ziņots, 2015. gada Eiropas čempionātā Žaļims/Dambis izcīnīja piekto vietu, Melbārdis/Dreiškens ierinojās astotajā pozīcijā, bet Ķibermanis/Miknis finišēja devītajā pozīcijā. Nesenajā pasaules čempionātā Melbārdis/Dreiškens ieguva piekto vietu, savukārt Ķibermanis/Miknis un Žaļims/Dambis ierindojās attiecīgi 14. un 15. vietā.