Priedulēna ceturtā pēc 1. brauciena PK noslēguma posmā

© Julian Steppan, BSC Winterberg / IBSF

Latvijas labākā skeletoniste Lelde Priedulēna šodien izcīnīja augsto 4. vietu Pasaules kausa pēdējā posma pirmajā braucienā, kas notika Vācijas trasē Kēnigzē. No plkst. 15:04 sacensības turpinās ar otro braucienu.

Pēdējā treniņā latviete uzrādīja cerīgu sniegumu - ceturtā un septītā vieta ļāva domāt, ka mūsējā būs starp favorītēm arī oficiālajās sacensībās, kur piedalās 22 skeletonistes. Šodienas pirmajā braucienā siguldiete sasniedza piekto labāko laiku startā (5.05), savukārt finišā sanāca ceturtā pozīcija. Pirmo vietu ieņēma sezonas līdere Tīna Hermane (Vācija), otrā bija viņas tautiete Žaklīna Lēlinga (startā viņai sanāca vien 17. labākais laiks - 5.21). Trešo vietu ieņēma šveiciete Marina Džilardoni, no kuras par 0.13 sekundēm atpalika mūsu Lelde Priedulēna.

Atgādinām, ka sezonas sākumā Lelde Priedulēna trīsreiz iekļuva labāko sešiniekā Pasaules kausa posmos Vācijas trasēs. Zīmīgi, ka tieši Kēnigzē viņa sasniegusi savu līdz šim augstāko vietu šajā līmenī - 11. decembrī bija 4. vieta. Uz Ziemeļamerikas posmiem latviete nedevās, tā vietā startējot Starpkontinentālajā kausā un gatavojoties pasaules junioru čempionātam, kas bija viņas šīs sezonas svarīgākais starts. Janvāra planētas junioru čempionātā Vinterbergā siguldiete izcīnīja zelta medaļu, bet februāra Eiropas čempionātā ierindojās septītajā vietā.

Svarīgākais