"Canucks" piedāvā Ķēniņu citiem NHL klubiem

© SCANPIX

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canuks" vadība nolēmusi atbrīvoties no virknes hokejistu un starp tiem, kuri tiek piedāvāti citiem klubiem, esot arī latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, ziņo Kanādas portāls.

"Canucks" šobrīd ar 58 punktiem 59 spēlēs ieņem vien 11. pozīciju Rietumu konferencē un līdz ar nespēju reāli iekļūt Stenlija kausa izcīņā klubs vēloties atbrīvoties no veselas virknes spēlētāju, vēstī tsn.ca hokeja apskatnieks Bobs Makenzijs. Pēc žurnālista rakstītā "Canucks" informējusi pārējās 29 līgas komandas, ka ir gatava šķirties no Meta Barkovska, Lindena Veja, Ādama Kraknela, Krisa Higinsa, Brendona Prusta, Janika Vēbera un arī Ronalda Ķēniņa.

Ķēniņš šajā sezonā NHL nospēlējis sešas spēles, ar punktiem nav izcēlies, sakrājis četras soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu (-1). Amerikas Hokeja līgā Ķēniņam 18 spēlēs vieni vārti un deviņas rezultatīvas piespēles. Pagājušajā sezonā "Canucks" rindās Ķēniņš 30 spēlēs sakrāja 12 (4+8) punktus, bet piecās Stenlija kausa spēlēs pievienoja divus (1+1) punktus.

Pašreizējais līgums ar klubu Ķēniņam beigsies pēc šīs sezonas, kad 24 gadus vecais latviešu uzbrucējs kļūs par ierobežotu brīvo aģentu.

Svarīgākais