Blatera un Platinī diskvalifikācijas no astoņiem gadiem samazina līdz sešiem

© SCANPIX

FIFA Apelāciju komiteja daļēji apstiprinājusi neatkarīgās Ētkas komitejas lēmumu, taču FIFA prezidentam Zepam Blateram un UEFA prezidentam Mišelam Platinī piespriestās diskvalifikācijas no astoņiem gadiem samazinājusi līdz sešiem, vēsta FIFA mājaslapa.

Tādējādi FIFA Apelāciju komiteja ir noraidījusi Zepa Blatera un Mišela Platinī apelācijas, taču tajā pašā laikā atzinusi, ka pagājušā gada decembrī sākotnēji piespriestās sankcijas ir pārāk bargas. "Apelāciju komiteja noteica, ka daži mīkstinoši faktori netika ņemti vērā, nosakot sankciju lielumu," sacīts paziņojumā.

"Apelāciju komiteja uzskatīja, ka vajadzējis ņemt vērā Platinī un Blatera kungu aktivitātes un paveikto FIFA, UEFA un futbola labā," paziņojumā turpināts. "Tāpēc, rūpīgi izanalizējot situāciju un ņemot vērā īpašus mīkstinošos apstākļus, tika nolemts, ka par atklātajiem pārkāpumiem piespriestās piecu plus trīs gadu diskvalifikācijas jāmīkstina par vienu gadu katra (5+3 vietā 4+2)."

Blateram papildus jāšķiras no 80 tūkstošiem Šveices franku (73 tūkstošiem eiro), bet Platinī – no 50 tūkstošiem Šveices franku (45,5 tūkstošiem eiro). Soda nauda jāsamaksā 30 dienu laikā. Abām futbola amatpersonām vēl atlikusi iespēja vērsties Sporta arbitrāžas tiesā, kas šodien nolēma noraidīt prinča Ali prasību pārcelt FIFA prezidenta vēlēšanas, kas paredzētas jau piektdien.

Svarīgākais