Bijušais izlases centrs Grafs pieteikts "VEF skolas" sastāvā

© sportacentrs.com

Pieredzējušais centra spēlētājs Raitis Grafs pieteikts Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas komandā "VEF skola", savā profilā mikroblogošanas vietnē Twitter ziņo Rīgas VEF.

Lai arī četrkārtējais Latvijas čempions un bijušais izlases centrs Raitis Grafs nav spēlējis kopš 2013./14.g. sezonas un iepriekšējā gada nogalē lielajā intervijā Sportacentrs.com publiski paziņoja, ka ir pielicis punktu basketbolista karjerai, 34 gadus vecais spēlētājs nu ir ierakstīts "VEF skolas" pieteikumā. Centra spēlētāja pozīcijā pieteikumā atrodams arī Maksims Hudins (208 cm, 1998. dzimšanas gads) un Armands Berķis (190, 2000.)

"VEF skola" piedalās 2. divīzijas "Top 10" turnīrā, kur ar sešām uzvarām un sešiem zaudējumiem ieņem sesto vietu. Līdz regulārās sezonas beigām rīdziniekiem vēl atlikušas sešas cīņas, un nākamo maču "VEF skola" aizvadīs jau rīt, kad plkst. 17:00 BA "Turība" zālē uzņems "Vidzemes Augstskolu"/"Valmieru Glass". Interesanti, ka LBL2 pieteikumā ir arī cits bijušais izlases centrs Kaspars Cipruss, taču viņa pārstāvētie Gulbenes "Buki" spēlē par 11.-18. vietu. Abas komandas gan teorētiski vēl var satikties izslēgšanas spēlēs.

Grafs no 2011. līdz 2014. gadam spēlēja dažādos ārzemju klubos, un viņa pēdējā pieturvieta bija "Valga"/"Maks&Moorits". 2010./11.g. sezonu bijušais ASK centrs Grafs sāka Rīgas VEF, kā rindās Latvijas čempionātā aizvadīja četras spēles, vidēji mačā laukumā esot 27 minūtes, gūstot 10,3 punktus un izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas. Pēc tam abas puses vienojās par sadarbības pārtraukšanu, un Grafs uz pārbaudes laiku pievienojās "Baronam", kur aizvadīja divus mačus, taču nesagaidīja piedāvājumu parakstīt līgumu. Iepriekš Latvijā spēlējis arī "Brocēnos", Ventspilī" un jau pieminētajā Rīgas ASK.

Svarīgākais