Dukuri treniņos atgūst sajūtas un apgūst trasi

Šodien Vistleras trasē pirmos divus no sešiem oficiālajiem treniņbraucieniem aizvadīja skeletonisti. Otrajā braucienā trešais labākais rezultāts Tomasam Dukuram, savukārt Martins pagaidām vēl tikai atgūst braukšanas sajūtas - pēc daudzu domām olimpisko sacensību galvenajam favorītam šodien vietas otrā desmita sākumā.

Šorīt Vistleras trases aktuālās aprises pirmoreiz izmēģināja 27 skeletonisti, kuru vidū arī abi latvieši - Martins un Tomass. Kā jau bija sagaidāms, pārliecinoši labākos laikus abos braucienos uzrādīja mājinieki - abas reizes stabili pieciniekā trio Džons Montgomerijs, Džefs Peins un Maikls Duglass. Latvieši pirmajās frontes līnijās pagaidām nerādījās - Martinam 14. un 11. rezultāts, Tomasam - 11. un tikai otrajā braucienā trešais labākais laiks. Par to gan nav ko satraukties - brāļu tēvs un treneris Dainis Dukurs uzreiz piekodina, lai pievērš uzmanību rezultātam ne tikai finišā, bet arī startā. Piemēram, Martinam pirmajā braucienā tas vairāk nekā ceturtdaļsekundi vājāks, nekā līderiem. Vēl vājāks tikai jaunzēlandietim.

"Šobrīd svarīgākais atgūt izjūtas," skaidro treneris. "Pagaidām Martinam tās vēl nav atgriezušās. Tomasam šajā ziņā izskatās labāk - otrajā braucienā viens no labākajiem laikiem, kaut gan kļūdu vienalga bija vairāk nekā sunim blusu. Desmit dienu nav braukts, vajadzīgs laiks." Pēc traģēdijas kamaniņu treniņbraucienos, Dukurs bija ļoti saniknots par kanādiešu metodēm, kas, mēģinot radīt priekšrocības savējiem, nebija smādējuši nekādas metodes un risinājumus. Šobrīd gan viņš izteikumos pietiekami nosvērts. "Trase uztaisīta pavisam citādāka, nekā bija pirmssezonas treniņnedēļas laikā, un šobrīd vairāk līdzinās tai, kāda tā bija pagājušogad, pirmā Pasaules kausa posma laikā. Tagad mēģinām saprast, kā būtu pareizi jānobrauc. Izskatās, ka šobrīd ir ļoti gluda virsma - braucot daudz nevar kustēties."

"Kopumā jau daudz neko nav iespējams izmainīt, trase principā zināma. Svarīgākais būs stabili un bez kļūdām izbraukt. Diezgan daudzi šodien arī krita - pagaidām visi vēl tikai mēģina saprast, ko var un, ko nevar," atzina Tomass Dukurs, piebilstot - kaut gan sezonas laikā tāpat viss vairāk vai mazāk redzams un skaidrs, treniņbraucienos katrs risina savus uzdevumus un ieceres, un rezultātus nevajadzētu pielīdzināt patiesajiem spēku samēriem.

Skeletonistu sacensības Vistleras trasē notiks piektdienas un sestdienas pavisam agrā rītā (pēc Latvijas laika), bet šodien un rīt sportistiem tiks dota iespēja aizvadīt vēl četrus oficiālos treniņbraucienus.

Pirmo treniņbraucienu rezultāti

1. brauciens

V Sportists Valsts Laiks

1. Džons Montgomerijs Kanāda 53.17

2. Džefs Peins Kanāda +0.24

3. Zaks Lunds ASV +0.71

11. Tomass Dukurs Latvija +1.15

14. Martins Dukurs Latvija +1.32

2. brauciens

V Sportists Valsts Laiks

1. Džons Montgomerijs Kanāda 53.24

2. Zaks Lunds ASV +0.44

3. Tomass Dukurs Latvija +0.51

11. Martins Dukurs Latvija +1.08

Sports

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais