Pasaules čempionātā cīņu par medaļām sāks četrinieku ekipāžas

© bobslejs.lv

Pasaules čempionātā bobslejā Īglsas trasē Austrijā šodien, plkst. 16:30 cīņu par medaļām uzsāks četrinieka ekipāžas, kuru vidū arī Oskara Melbārža, Uģa Žaļima un Oskars Ķibermaņa pilotētie četrinieki. Otrie braucieni sāksies šovakar, plkst. 18:15.

Pirms nedēļas risinājās divnieku sacensības, kurās augstāko rezultātu sasniedza Oskara Melbārža un Daumanta Dreiškena duets, kas ieguva piekto vietu, bet par čempionu trešo gadu pēc kārtas kļuva vācietis Frančesko Frīdrihs. Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis ieņēma 14. vietu, bet Uģis Žaļims un Intars Dambis ierindojās 15. vietā.

Pirms četrinieku sacensībām Latvijas izlase palikusi bez vecāka trenera Sanda Prūša, kurš ceturtdien trases finiša rajonā neveiksmīgi paslīdēja, krita un salauza potīti. Viņam jau ir veikta operācija un viņš ārstējas Insbrukas slimnīcā, tomēr ne šajā nedēļas nogalē, ne pēc nedēļas Pasaules kausa pēdējā posmā Kēnigzē Prūsis nevarēs būt kopā ar komandu.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem līderis ir vācietis Maksimiljāns Ārnts (1490 punkti), kuram seko Frīdrihs (1370), bet trešais ir šveicietis Riko Pēters (1336). No Latvijas pilotiem visaugstāk ir Leikplesidas posmu izlaidušais Ķibermanis (914), kurs ieņem devīto vietu, 13. vietā ir Žaļims (776), Melbārdis, kurš veselības problēmu dēļ izlaida trīs posmus ar 720 punktiem ir 15. vietā.

Pagājušajā gadā pasaules čempionātā Vinterbergas trasē Melbārža kvartets izcīnīja bronzas medaļas, Ķibermaņa četrinieks ierindojās 15. vietā.