M.Dukurs pēc pirmās dienas PČ līderis, T.Dukurs piektais

© SCANPIX

Pērnā gada Latvijas labākais sportists Martins Dukurs šodien pasaules čempionāta sasniedza trases rekordu, pēc pirmās dienas viņš ir pirmais. Vecākais brālis Tomass Dukurs pagaidām piektais. Vīriešu izšķirošie braucieni Īglsas trasē Austrijā notiks 19. februārī.

Šodienas pirmajā braucienā vispirms uz starta devās Tomass Dukurs, bet kā otrais sacensībās iesaistījās Martins Dukurs, kurš sasniedza trases rekordu (52.14). Olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs startā bija par 0.12 sekundēm ātrāks, taču trasē viņam tik labi neveicās: tablo parādīja +0.35 un otro vietu. Trešais bija dienvidkorejietis Sunbins Juns, savukārt Tomass no brāļa atpalika par 0.76 sekundēm, viņam sestā vieta.

Kā jau ziņots, Latvijas pieckārtējais gada labākais sportists Martins Dukurs šajā sezonā ir uzvarējis sešos no septiņiem aizvadītajiem Pasaules kausa posmiem. Viņa uzvaru sērija pārtrūka pirms divām nedēļām, kad Sanktmoricā pirmoreiz karjerā zeltu izcīnīja Dienvidkorejas skeletonists Sunbins Juns, bet brāļi Dukuri dalīja otro vietu, kas ļāva abiem iegūt zeltu Eiropas čempionāta ieskaitē.

Pasaules čempionātā Martins Dukurs ir triumfējis trīsreiz (2011, 2012, 2015), tādējādi atkārtojot šveicieša Gregora Štēli sasniegumu (1994, 2007, 2009). Ja minētajam latvietim šajā nedēļas nogalē izdosies izcīnīt zeltu, tad viņš kļūs par vienīgo četrkārtējo pasaules čempionu skeletona vēsturē. Tikmēr vecākais brālis Tomass Dukurs pirmoreiz uz goda pjedestāla pasaules čempionātā kāpa pērn Vinterbergā, bet pēc Eiropas čempiona titula iegūšanas viņš noteikti vēlas iegūt kādu medaļu arī pasaules čempionātā.

Svarīgākais