M.Dukurs pasaules čempionātā sāk ar trases rekordu

© SCANPIX

Pērnā gada Latvijas labākais sportists Martins Dukurs šodien pasaules čempionāta pirmajā braucienā sasniedza trases rekordu, kas, visticamāk, viņam dos pirmo vietu. Īglas trasē Austrijā sacensības turpinās pirmais brauciens.

Šodienas pirmajā braucienā vispirms uz starta devās Tomass Dukurs, bet kā otrais sacensībās iesaistījās Martins Dukurs, kurš sasniedza trases rekordu (52:14). Olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs startā bija par 0.12 sekundēm ātrāks, taču trasē viņam tik labi neveicās: tablo parādīja +0.35 un otro vietu. Tomass no brāļa atpaliek par 0.76 sekundēm, viņam pagaidām sestā vieta.

Kā jau ziņots, Latvijas pieckārtējais gada labākais sportists Martins Dukurs šajā sezonā ir uzvarējis sešos no septiņiem aizvadītajiem Pasaules kausa posmiem. Viņa uzvaru sērija pārtrūka pirms divām nedēļām, kad Sanktmoricā pirmoreiz karjerā zeltu izcīnīja Dienvidkorejas skeletonists Sunbins Juns, bet brāļi Dukuri dalīja otro vietu, kas ļāva abiem iegūt zeltu Eiropas čempionāta ieskaitē.

Pasaules čempionātā Martins Dukurs ir triumfējis trīsreiz (2011., 2012. un 2015. gadā), tādējādi atkārtojot šveicieša Gregora Štēli sasniegumu, kurš par pasaules labāko skeletonistu kļuva 1994., 2007. un 2009. gadā. Ja Martinam šajā nedēļas nogalē izdosies izcīnīt zeltu, tad viņš kļūs par vienīgo četrkārtējo pasaules čempionu skeletona vēsturē. Tikmēr Tomass Dukurs pirmoreiz uz goda pjedestāla pasaules čempionātā kāpa pērn Vinterbergā, bet pēc Eiropas čempiona titula iegūšanas viņš ēdienkarti noteikti vēlas papildināt ar kādu medaļu arī pasaules čempionātā.

Svarīgākais