M. Dukurs par vēsturisko ceturto PČ zeltu, T. Dukurs par otro pjedestālu

© SCANPIX

Jau ceturtdienas rītā, plkst. 10:15 pasaules čempionātā skeletonā Īglas trasē Austrijā sāksies cīņa par medaļām vīriešu konkurencē, kurā kā vieni no galvenajiem pretendentiem uz godalgām būs arī latvieši - Martins Dukurs un Tomass Dukurs.

Martins Dukurs šajā sezonā ir uzvarējis sešos no septiņiem aizvadītajiem Pasaules kausa posmiem. Viņa uzvaru sērija pārtrūka pirms divām nedēļām, kad Sanktmoricā pirmoreiz karjerā zeltu izcīnīja Dienvidkorejas skeletonists Sunbins Juns, bet Martins un Tomass Dukuri dalīja otro vietu, kas ļāva abiem iegūt zeltu Eiropas čempionāta ieskaitē.

Pasaules čempionātā Martins ir triumfējis trīsreiz (2011., 2012. un 2015. gadā), tādējādi atkārtojot šveicieša Gregora Štēli sasniegumu, kurš par pasaules labāko skeletonistu kļuva 1994., 2007. un 2009. gadā. Ja Martinam šajā nedēļas nogalē izdosies izcīnīt zeltu, tad viņš kļūs par vienīgo četrkārtējo pasaules čempionu skeletona vēsturē. Tikmēr Tomass Dukurs pirmoreiz uz goda pjedestāla pasaules čempionātā kāpa pērn Vinterbergā, bet pēc Eiropas čempiona titula iegūšanas viņš ēdienkarti noteikti vēlas papildināt ar kādu medaļu arī pasaules čempionātā.

Ceturtdienas rītā kā pirmais trasē dosies Tomass, bet otro starta numuru izvēlējies Martins. Tāpat kā bobsleja sacensībās arī skeletonā liela nozīme būs tieši starta ieskrējienam, kurā galvenie konkurenti būs krievi Aleksandrs Tretjakovs un Ivans Tregubovs, kā arī korejietis Sunbins Juns. Trešie un ceturtie braucieni tiks aizvadīti piektdienas pēcpusdienā.

Pirms vīru izšķirošajiem braucieniem piektdien cīņu pasaules čempionātā sāks sievietes, kur vidū būs arī šīgada pasaules junioru čempione Lelde Priedulēna, kura sezonas sākumā trīsreiz iekļuva labāko sešiniekā Pasaules kausa posmos Vācijas trasēs. Uz Ziemeļamerikas posmiem Lelde nedevās, tā vietā startējot Starpkontinentālajā kausā un gatavojoties pasaules junioru čempionātam, kas bija viņas šīs sezonas svarīgākais starts. Sieviešu sacensībās izšķirošie trešie un ceturtie braucieni tiks aizvadīti sestdien no rīta, kad noskaidrosies galīgais vietu sadalījums.

Svarīgākais