Pļaviņš un Regža sezonu sāk ar uzvaru

© fivb.org

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ar uzvaru sākuši jauno pludmales volejbola sezonu. Pasaules kausa tūres posmā Irānā latvieši F grupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:18, 21:19) pārspēja ķīniešus Laikžanu Ha un Žianu Bao.

Šodien kā pirmie pludmales volejbola sezonu atklājaMārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuru mērķis Pasaules kausa tūres pirmajos posmos papildināt punktu ražu un celties augšup Riodežaneiro Olimpisko spēļu kvalifikācijas reitingā. Pirmie pretinieki Irānā notiekošajā turnīrā bija ar 27. numuru izliktie ķīnieši Laikžans Ha un Žians Bao, kuri vakar pārvarēja kvalifikāciju.

Mača pirmajā setā Latvijas duets spēja apliecināt savu favorīta statusu, seta izskaņā turoties drošā vadībā un noslēdzot to ar labvēlīgu rezultātu 21:17. Otrā seta ievadā pāri cīnījās līdzvērtīgi, punktus krājot pārmaiņus. Tuvojoties seta vidum, iniciatīvu ieguva Ķīnas pludmales volejbolisti, iegūstot trīs punktu pārsvaru (9:6). Rezultāta starpība nemainījās līdz tehniskajam pārtraukumam, kurā dueti devās pie rezultāta 12:9. Pēc atpūtas latvieši saņēmās un ar nelielu izrāvienu atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo (12:12). Turpinājumā dueti turpināja līdzvērtīgu spēkošanos, pirms izšķirošajiem momentiem setā vadībā atrodoties Pļaviņam ar Regžu (18:17). Latvijas duetam vajadzēja iegūt vēlamo divu punktu pārsvaru, kas arī tika paveikts. Pie 19:19 Pļaviņš un Regža spēja gūt divus punktus pēc kārtas un svinēja uzvaru pirmajā mačā ar 2-0 (21:18, 21:19).

Latvijas duets šīs dienas otro maču aizvadīts plkst. 13:40 pēc Latvijas laika, kad mērosies spēkiem ar 22. numuru izlikto Norvēģijas duetu Mortens Kvamsdāls/Kristians Sorums.

Sports

Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā 24 stundu laikā Latvijas basketbola izlases līdzjutēji “noķēra” pērnā Pasaules kausa sajūtu, ka mūsu valstsvienība ir viena no labākajām pasaulē, bet jau nākamajā cīņā pret pieticīgajām Filipīnām gandrīz piedzīvoja sirdstrieku. Tomēr latvieši turpina cīņu par olimpisko sapni. Ja sekos divas uzvaras brīvdienās, sapnis kļūs par realitāti. Bažas rada izlases pamata saspēles vadītāja Artūra Žagara savainojums. Vēl nav zināms, vai viņš varēs palīdzēt izšķirošajās cīņās.

Svarīgākais