NBA Zvaigžņu spēle: Vestbruks atkal MVP, Braients atvadās ar uzvaru

© SCANPIX

Kanādas pilsētā Toronto noslēgusies Nacionālās basketbola asociācijas Zvaigžņu spēle. Otro gadu pēc kārtas un piekto reizi pēdējo sešu sezonu laikā triumfēja Rietumu izlase, kas Austrumus uzvarēja ar rezultātu 196:173.

65. Nacionālās basketbola asociācijas Zvaigžņu spēle bija īpaša vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tā bija pirmā, kas notika ārpus ASV robežām. Otrkārt, šī bija pēdējā Zvaigžņu spēle, kurā piedalās leģendārais Kobe Braients, kurš pēc sezonas beigs spožo profesionālo karjeru. Un, treškārt, šajā spēlē tika labots Zvaigžņu spēļu rezultativitātes rekords.

Par rezultatīvāko laukumā kļuva Indianas "Pacers" un Austrumu izlases uzbrucējs Pols Džordžs, kurš nepilnās 27 minūtēs guva 41 punktu (2p. – 7/7, 3p. – 9/19), taču par spēles vērtīgāko basketbolistu tika atzīts uzvarētāju komandas – Rietumu izlases – rezultatīvākais vīrs Rasels Vestbruks, kurš 22 minūšu laikā atzīmējās ar 31 punktu (2p. – 5/6, 3p. – 7/17), astoņās atlēkušajām bumbām, piecām pārtvertām piespēlēm un piecām rezultatīvām piespēlēm. 27 gadus vecais Oklahomasitijas "Thunder" aizsargs par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts otro reizi karjerā un otro gadu pēc kārtas.

Savu 18. un nu arī pēdējo Zvaigžņu spēli aizvadīja 37 gadus vecais Braients. Losandželosas "Lakers" veterāns laukumā pavadīja gandrīz 26 minūtes un guva desmit punktus (2p. – 3/6, 3p. – 1/5, 1p. – 1/2), atdeva septiņas rezultatīvas piespēles un ieguva sešas atlēkušās bumbas. Braientam izdevās atvadīties ar uzvaru, taču viņš zaudēja līderpozīciju Zvaigžņu spēļu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā – Braients apstājās pie skaitļa 290, bet Lebrons Džeimss, gūdams 13 punktus, ir sakrājis 291.

"Tas bija jautri. Man bija prieks spēlēt ar šiem puišiem, smieties un jokot ar viņiem uz soliņa," pēc mača sacīja Braients. "Tas ir kā vērot aizejam veselu paaudzi," Braienta pēdējo Zvaigžņu spēli komentēja Rietumu izlases treneris Gregs Popovičs. "Viņš tik ilgu laiku bija ikona, un tagad viņš nodeva stafeti jaunajai paaudzei."

Svarīgākais