"Jelgavas" un "Spartaka" mačs bez vārtiem, bet ar kautiņu

© jelgavasvestnesis.lv

SMScredit.lv Ziemas kausa izcīņas otrās spēļu nedēļas otrajā mačā šodien „Skonto” hallē „Jelgavas” futbolisti cīnījās neizšķirti 0:0 ar Jūrmalas „Spartaku”.

Pirmā vārtu gūšanas iespēja 8. minūtē radās „Spartakam”, kad Vladislavs Kozlovs no diezgan šaura leņķa izdarīja patālu sitienu pa vārtiem un bumba, tikai pateicoties jelgavnieku vārtsargam Kasparam Ikstenam, aizripoja pavisam nedaudz garām vārtu tālajam stabam. Lai gan bīstami momenti mača ievadā izpalika, bumbu vairāk kontrolēja jūrmalnieki, kuriem regulārāk izdevās pietuvoties „Jelgavas” soda laukumam.

Mača 23. minūtē pretinieku soda laukumā ielauzās viens no pārbaudāmajiem „Jelgavas” futbolistiem, ukrainis Kirilo Siličs un spēlē nācās iesaistīties „Spartaka” vārtsargam Andrejam Pavlovam. Turpinājumā abas komandas arvien biežāk veidoja uzbrukumus un 37. minūtē pēc Borisa Bogdaškina tālsitiena jūrmalniekus glāba Pavlovs. Arī atlikušajā laikā komandas centās atklāt rezultātu, tomēr pēc 45 minūtēm rezultāts bija 0:0.

Otrā puslaika sākumā laukumā izcēlās asumi. Otro reizi dažu minūšu laikā agresīvi nospēlēja „Jelgavas” leģionārs Abdulaje Diallo, bet komandas biedru aizstāvēt metās Kozlovs, kuram atbildi parādā nepalika Diallo, kurš bija gatavs savu taisnība paskaidrot ar dūrēm. Abi futbolisti tika noraidīti no laukuma, tomēr asumi ar to nebeidzās un arī turpinājumā atmosfēra laukumā bija nokaitēta.

Kad asumi sāka norimties, futbolisti atcerējās par bumbu un vārtiem, taču reālu vārtu gūšanas momentu atkal praktiski nebija. 80. minūtē, iegājis soda laukumā, negaidīti uzsita Dmitrijs Telešs un bumba aizripoja pavisam nedaudz garām jelgavnieku vārtiem. Mača beigās teicams tālsitiens padevās Andrejam Kovaļovam, bet lieliski nospēlēja "Spartaka" vārtsargs Vladislavs Kurakins.

Svarīgākais