Skeletoniste Priedulēna kļūst par pasaules junioru čempioni

© Foto: Romualds Vambuts, bobslejs.lv

Latvijas labākā skeletoniste Lelde Priedulēna (22) šodien junioru pasaules čempionāta pirmajā braucienā uzrādīja labāko laiku un arī otrajā bija ātrākā. Vinterbergas trasē Vācijā latviešu labākais jaunais skeletonists Ivo Šteinbergs (22) izcīnīja sesto vietu.

Junioru sacensībās vispirms uz starta devās sievietes (23). Šīs sezonas rezultāti un pēdējie treniņi liecināja, ka siguldiete Lelde Priedulēna būs viena no favorītēm arī cīņā par pjedestāla augstāko pakāpienu. Galvenās konkurentes - trīs vācietes un divas krievietes.

Kā zināms, Pasaules kausa kopvērtējumā pēc pirmajiem trijiem posmiem Priedulēna bija augstajā 5. vietā. Gatavojoties gada lielākajiem junioru mačiem, mūsu sportiste četras reizes pēc kārtas tika uz pjedestāla otrā pakāpiena Starpkontinentālā kausa posmos. Iepriekšējās divās junioru planētas meistarsacīkstēs latviete ieguva 4. vietu, bet šogad gribējās ko vairāk.

2016. gada čempionāta pirmajā braucienā siguldieteLelde Priedulēna ieguva pirmo vietu, savukārt latvieteEndija Tērauda ierindojās necerēti augstajā sestajā pozīcijā. Latvijas līdere bija ātrākā arī otrajā braucienā un izcīnīja čempiones titulu. Sudraba medaļu nopelnīja nīderlandiete Kimberlija Bosa, uz trešā pakāpiena nokļuva šī gada Vācijas bronzas medaļniece Anna Fernšteta, bet mūsu Tērauda finišēja astotā.

Junioru sacensībās spēkiem mērojās arī vīrieši (31). Galvenie favorīti krievs Ņikita Tregubovs un vācietis Kilians fon Šlainics pēc pirmā brauciena bija vadībā, sekoja itālis Matija Gaspari (+0.22) un vācietis Dominiks Radi (+0.28), latvietis Ivo Šteinbergs bija piektais (+0.57), Krists Netlaus devītais (+1.24), bet Kristaps Zeila ierindojās 26. vietā. Pēc otrā brauciena lietu kārtība īpaši nemainījās - Tregubovs finišēja pirmais, sudrabu ieguva fon Šlainics (+0.08), uz trešā pakāpiena nokļuva Gaspari (+0.37), tālāk vēl divi vācieši, sestais mūsu Šteinbergs (+1.09), devītais Netlaus (+2.07), savukārt Zeila palika 26. pozīcijā.

Svarīgākais