Ostapenko arī "Australian Open" neizmanto mačbumbu

© SCANPIX

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 81.) turpina nodarboties ar labdarību un šogad jau otro reizi četros mačos neizmantoja mačbumbu, "Australian Open" 1. kārtā ar rezultātu 6:3, 5:7, 1:6 zaudējot Taivānas tenisistei Sūvejai Šejai (WTA 92.). Ostapenko bija vadībā ar setu un 4:0, kā arī vēlāk ieguva mačbumbu ar savu servi.

Ostapenko savā "Australian Open" debijā mača pirmajā pusē pilnībā dominēja, spēlējot agresīvu tenisu, kuram pieredzējusī Šeja nespēja atbildēt. Vien vairākas paviršības Aļonai 1. setā liedza uzvarēt ar lielāku pārsvaru nekā 6:3.

Kad Ostapenko 2. setā izvirzījās vadībā ar 4:0, šķita, ka uzvara ir neizbēgama, taču Aļona atkal atgādināja, ka ar spēļu novešanu līdz uzvarošām beigām viņai mēdz būt sarežģījumi.

Izsējusi 4:0 pārsvaru, viņa devītajā geimā nopelnīja vēl vienu breiku un drīz servēja par uzvaru mačā un tikšanos 2. kārtā ar pasaules pirmo raketi Serēnu Viljamsu. Tāda spēle trešdien nenotiks. Ostapenko pie rezultāta 5:4 ar savu sevi bija mačbumba.

Aļona netrāpīja pirmo servi, bet otrā ļoti vāja, un Šeja izmantoja situāciju. Ostapenko drīz tika nobreikota, un šķietami drošais mačs nepielūdzami izslīdēja no rokām.

Ostapenko šogad ir nospēlējusi četrus mačus (1-3), un visos trijos zaudētajos viņa bija vadībā. Vēl iespaidīgāka salūšana par šodienu bija Oklendā 2. kārtā pret Naomi Broudiju (6:4, 6:7(4), 5:7). Aļona toreiz 2. setā bija vadībā ar 5:2, bet 3. setā pat ar 5:1, turpinājumā vairs neuzvarot nevienā geimā. Aļonai šajā mačā bija divas mačbumbas, tiesa, abas uzņemšanā. Nākamajā spēlē pret Danielu Hantuhovu (4:6, 4:6) Ostapenko abos setos bija breika pārsvars.

Ostapenko trešo reizi piedalījās "Grand Slam" pamatsacensībās, pirmoreiz zaudējot jau 1. kārtā. Pērn gan Vimbldonā, gan "US Open" izdevās gūt vienu uzvaru, ar pārsvara izlaišanu nodarbojoties 2. kārtas cīņās attiecīgi pret Kristinu Mladenoviču un Sāru Erani. Par piedalīšanos vienā spēlē Melburnā viņai pienākas 10 reitinga punkti un 34 500 Austrālijas dolāru. Aļonai Austrālijā vēl palikušas dubultspēles kopā ar Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu.