Mesi piekto reizi atzīts par gada labāko futbolistu

© SCANPIX

Šveices pilsētā Cīrihē FIFA "Gala" ceremonijā pasniegtas balvas 2015. gada futbola laureātiem. Par gada labāko spēlētāju piekto reizi atzīts Argentīnas izlases un "Barcelona" superzvaigzne Lionels Mesi, kura konkurenti uz balvu bija iepriekšējo divu gadu uzvarētājs Krištianu Ronaldu, kā arī Neimārs. Dāmām par labāko spēlētāju atzina amerikānieti Karlī Loidu.

Mesi 2015. gada laikā kopā ar "Barcelona" izcīnīja gandrīz visas iespējamās klubu trofejas – Čempionu līgas kausu, Spānijas čempiona titulu, Karaļa kausu, Pasaules kausu un UEFA Superkausu. Vienīgā neveiksme tika piedzīvota Spānijas Superkausā, kur Bilbao "Athletic" negaidīti pārliecinoši triumfēja ar 4:0 un 1:1.

Spānijas čempionātā Mesi aizvadīja 33 spēles un guva 34 vārtus, bet UEFA Čempionu līgā viņam desmit spēles un pieci vārti. Tāpat kluba sastāvā Mesi piedalījies FIFA Pasaules kausā (viena spēle, vieni vārti), UEFA Superkausā (viena spēle, divi vārti), Karaļa kausā (septiņas spēles, septiņi vārti) un Spānijas Superkausā (divas spēles, vieni vārti).

Argentīnas izlasē Mesi iekļuva "Copa America" finālā un sešās spēlēs guva vienus vārtus, bet pārbaudes spēlēs viņam divas spēles un trīs vārti. Tādējādi klubā Mesi 54 spēlēs guva 50 vārtus, izlasē astoņās spēlēs izcēlās četras reizes, bet kopumā pagājušajā gadā aizvadīja 62 oficiālus mačus un guva 54 vārtus. Balsojumā piedalījās katras FIFA asociācijas izlases galvenais treneris, izlases kapteinis un žurnālists. Marians Pahars balsoja par Mesi, Neimāru un Arjenu Robenu, Kaspars Gorkšs izvēlējās Robertu Levandovski, Mesi un Tomasu Milleru, bet Ilvars Koscinkevičs savas balsis atdeva Mesi, Ronaldu un Aleksim Sančesam.

Par labāko sieviešu futbola treneri tika atzīta ASV izlases vadītāja Džila Elisa, savukārt vīriešu konkurencē uzvarēja "Barcelona" speciālists Luiss Enrike, kurš…nemaz neieradās uz pasaukumu. Oficiālais iemesls – aizņemtība, taču kā patiesais iemesls tiek lēsts boikots klubam iepriekš piespriesto sankciju dēļ. Par gada skaistākā vārtu guvuma autoru tika atzīts brazīlietis Vendels Lira.

Svarīgākais