Girgensons palīdz "Sabres" pārtraukt neveiksmju sēriju

© SCANPIX

Nacionālajā hokeja līgā sešu zaudējumu sēriju pārtraukusi Bufalo „Sabres” ar Zemgu Girgensonu ierindā, ar 4:2 viesos pārspējot Vinipegas „Jets”. Ar savu pirmo „hat-trick” karjerā izcēlās otro sezonu NHL aizvadošais Sems Reinhārts.

Zemgus Girgensons nepiedalījās vakardienas „Sabres” treniņā, jo viņam tika piešķirta atpūtas diena. Treneris Dens Bailsma spēles rītā pavēstīja, ka par viņa dalību mačā pret „Jets” izlems tikai pēc iesildīšanās, taču izrādījās, ka Girgensons ir gatavs spēlei, un latviešu uzbrucējs ieņēma vietu otrajā maiņā ar divu pēdējo gadu draftu otrajiem numuriem – Džeku Aikelu un Semu Reinhārtu.

Spēles sākumā izcēlās tieši Reinhārts, kurš jau otrajā minūtē ar precīzu metienu no zonas vidus atklāja rezultātu. Ilgi vadība gan nesaglabājās Bufalo rīcībā, jo ar efektīvu piespēli sev starp slidām izcēlās bijušais „Sabres” hokejists Drū Stefords, kurš palīdzēja izkārtot vārtu guvumu Bleikam Vīleram. Jāpiemin, ka Vinipegas sastāvā šobrīd ir vēl divi citi nesen Bufalo spēlējoši hokejisti – Tailers Maijerss un Joels Armija, kamēr „Sabres” sastāvā ar kārtīgu vietējo līdzjutēju ūjināšanu tika pavadīts katrs bijušā „Jets” uzbrucēja Evandera Keina pieskāriens ripai.

Tieši pret Keinu perioda vidū tika pārkāpti noteikumi, kas ļāva Bufalo spēlēt vairākumā un izvirzīties vadībā – otros vārtus šajā mačā guva Reinhārts. Neilgi pirms došanās pārtraukumā gan „Sabres” palika mazākumā un otrā perioda sākumā ielaida vārtus. „Sabres” treneris Dens Bailsma gan pieprasīja videoatkārtojumu, taču tajā tika konstatēts, ka vārti gūti pareizi, un „Sabres” zaudēja tiesības uz pusminūtes pārtraukumu.

Otrajā periodā „Sabres” bija divas iespējas spēlēt vairākumā, aktīvi uzbruka arī Girgensons ar partneriem, taču rezultāts nemainījās līdz 45. minūtei, kad „Jets” pavirši iesāka uzbrukumu un zaudēja ripu viduszonā. Pēc Braiena Džiontas metiena ripu atsita Vinipegas vārtsargs Helebuiks, taču atsita to tieši uz Markusa Foliņjo nūjas lāpstiņas, kurš nevilcinoties panāca 3:2. Trešo reizi nonākusi vadībā, „Sabres” turpināja spēlēt pārliecinoši, taču pēdējās piecās minūtēs arvien vairāk bija spiesta darboties aizsardzībā. Izdevās gan izturēt, un Reinhārts paspēja arī nokārtot sev „hat-trick”, raidot ripu tukšos vārtos.

Girgensonsšodienas mačā laukumā pavadīja 13:29 minūtes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa vārtiem (otrs labākais rādītājs komandā) un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Šosezon Girgensons izcēlies ar astoņiem punktiem (3+5) 38 spēlēs, turklāt pēc iepriekšējās divās spēlēs nopelnītajiem -1 šoreiz palika ar neitrālu lietderības koeficientu.

Nākamā „Sabres” spēle paredzēta parīt pret Minesotas „Wild”.

Svarīgākais