Nenotveramais Martins Dukurs uzvar Leikplesidā, Tomass izcīna trešo vietu

© Scanpix

Leikplesidas trasē, Pasaules kausa 4. posmā skeletonā, pārliecinošu uzvaru izcīnījis Martins Dukurs, par pussekundi apsteidzot otrajā vietā palikušo korejieti Sungbinu Junu. Martins joprojām turpina dominēt PK kopvērtējumā, kamēr Tomass Dukurs ar diviem stabiliem un ātriem braucieniem izcīnīja trešo vietu, pirmo reizi šosezon kāpjot uz goda pjedestāla

Pasaules kausa ceturtajā posmā Martins Dukurs bija ieguvis sesto starta numuru, kamēr viņa vecākais brālis Tomass – desmito. Šajā posmā nestartē Martina sīvākais konkurents PK kopvērtējumā Aleksandrs Tretjakovs, bet pirmais starta numurs šoreiz bija korejieša Sungbina Juna rīcībā, un viņš uzreiz iedzina konkurentos bijību ar starta rekordu un lielisku braucienu. No Juna visi konkurenti atpalika par krietnu pussekundi un nebija ne tuvumā starta ātrumā. Tas viss gan bija aktuāli tikai līdz brīdim, kad startēja Martins...

Martins startā no Juna rekorda atpalika tikai par 0.06 sekundēm, taču nedaudz saslīdēja un bija spiests krietni piekoriģēt kamanu gaitu. Tas gan nepatraucēja trases turpinājumā, kur Martins brauca perfekti un ātrvilciena cienīgā gaitā sasniedza finišu, pārspējot Junu par 0.22 sekundēm, kamēr visi pārējie bija praktiski neatspēlējamā attālumā.

Veiksmīgu braucienu aizvadīja arī Tomass Dukurs, kurš šosezon vēl nav ieguvis vietu uz goda pjedestāla. Viņš no Martina un Juna atpalika ievērojami, taču pārējo sportistu konkurencē bija ātrākais un pēc pirmā brauciena ieņem trešo vietu. Ceturtajā vietā esošais Metjū Antuāns no Tomasa atpaliek sekundes desmitdaļu, kamēr pārējie sekotāji zaudē Tomasam jau gandrīz pussekundi, bet Martinu ārpus pirmā trijnieka esošie sportisti var apsteigt praktiski tikai viņa kritiena rezultātā. Jāpiemin, ka sešiniekā pamanījās ielauzties ar 15. numuru startējušais Kails Brauns, kurš ieņēma piekto vietu.

Otrajā braucienā Aksels Jungks skaidri pauda neapmierinātību ar savu pirmajā braucienā iegūto vietu un aizvadīja ļoti ātru braucienu, savu tā brīža konkurentu Gaspāri apsteidzot par 0.65 sekundēm. Jungks no septītās vietas pakāpās līdz pat ceturtajai un bija līderis arī Tomasa Dukura brauciena laikā.

Jungka radītā spriedze gan neatstāja uz Tomasu sliktu iespaidu, jo viņš savu braucienu aizvadīja ļoti pārliecinoši un sakāva vācieti „vienos vārtos”, apsteidzot viņu par 0.64 sekundēm. Līdz ar to pēc trim reizēm pirmajā sešiniekā Tomass pirmoreiz šosezon ieguvis vietu uz goda pjedestāla, proti, trešo.

Junu gan Tomasam neizdevās pārspēt, jo korejietis atkārtoja savu starta rekordu un bez lielām kļūdām aizvadītajā braucienā palielināja savu pārsvaru pār vecāko Dukuru vēl par 0.07 sekundēm, beigās viņu pārspējot par gandrīz četrām desmitdaļām. Savukārt Martins Dukurs nedaudz uzlaboja savu starta laiku, trases augšdaļā nedaudz piekāpās Junam, taču ātri uzņēma ātrumu un pārliecinoši „aizlidoja” līdz finišam ar uzvaru un pussekundes pārsvaru.

Svarīgākais