Ostapenko slikti servē, nenotur pārsvaru un zaudē Hantuhovai

© Scanpix

Aļona Ostapenko pirmajā spēlē pēc plašu publicitāti ieguvušās uzstāšanās Oklendā piektdien piedzīvoja zaudējumu Sidnejas WTA "Premier" turnīra kvalifikācijas 1. kārtā, ar rezultātu 4:6, 4:6 zaudējot slavenajai slovākietei Danielai Hantuhovai. Sidnejas kvalifikācijā spēlēs arī Anastasija Sevastova, kurai mačs pret beļģieti Janīnu Vikmaijeri.

Ostapenko mačā pret rangā vienu pakāpienu augstāk esošo Hantuhovu (#83), kura savulaik tika līdz 5. vietai, bija liela favorīte, taču abos setos nenoturēja breika pārsvaru un kārtējo reizi zaudēja sliktas servēšanas dēļ, palīdzot Hantuhovai gūt pirmo uzvaru kopš jūlija. Daniela kopš pagājušā gada vasaras bija zaudējusi septiņus mačus pēc kārtas!

Aļona abos setos breiku ieguva jau pirmajā geimā. 1. setā pārsvars zaudēts uzreiz, bet 2. setā tas notika ceturtajā geimā. Šajā setā viņai bija pat divi breiki, taču otrais, kas iegūts septītajā geimā, uzreiz tika atdots atpakaļ. Abos setos pie rezultāta 4:5 neizdevās noturēt servi.

Zems pirmās serves procents (tikai 57%) un tradicionāli vāja spēle ar otro servi (4/27!) bija galvenie zaudējuma iemesli, spriežot pēc mača statistikas. Hantuhova spēlē agresīvu tenisu un ar pretinieču vājām otrajām servēm prot izrēķināties.

Sezonu sākusi ar uzvaru Oklendas "International" sērijas turnīra 1. kārtā pār zviedrieti Juhannu Lāšoni, Ostapenko favorītes statusā zaudējusi nākamos divus mačus un sezonas pirmo "Grand Slam" turnīru sagaidīs nejaukā noskaņojumā. Aļonai līdz "Australian Open" pamatturnīra sākumam jāgaida nedaudz vairāk par nedēļu. Piedalīšanās vienā mačā Sidnejā dod vienu reitinga punktu un 885 dolārus.