"Valmiera/Ordo" kapteinim Kārlim sezona beigusies

© Edgars Vaivads

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas komandas "Valmiera/Ordo" spēlētājs Haralds Kārlis guvis krustenisko saišu plīsumu, kas Latvijas izlases dalībniekam liks izlaist atlikušo sezonas daļu.

Haralds Kārlis traumu guva 26. decembra "Aldaris" LBL spēlē Liepājā. Uzbrucējs laukumā devās "Valmiera/Ordo" komandas starta pieciniekā, bet pēc nospēlētām 44 sekundēm, dodoties caurgājienā, saļima uz Liepājas Olimpiskā :centra dēļiem, ar sāpju grimasi seja, saķerot kreisās kājas ceļgalu. Basketbolists laukumā vairs neatgriezās un "Valmiera/Ordo" saspringtā spēlē piedzīvoja zaudējumu ar 87:91 pret "Liepāja/Triobet".

Vakardien izdarītās magnētiskās rezonanses rezultāti apstiprināja, Kārlis guvis ceļgala priekšējās krusteniskās saites plīsumu un daļēji plēsta sānu saite. Janvārī "Valmiera/Ordo" komandas kapteinim būs jāguļas uz operāciju galda. Basketbolists traumas rehabilitācijas procesu veiks Valmierā. Rehabilitācijas procesa ilgums tiks precizēts pēc tālākām konsultācijām ar speciālistiem.

Šajā sezonā pēc studiju pabeigšanas Amerikā, spēlējot "Seton Hall Pirates" komandā NCAA turnīrā, Kārlis debitēja Latvijas izlases sastāvā Eiropas čempionāta finālturnīrā. Profesionāļa karjeru basketbolists uzsāka "Valmiera/Ordo" sastāvā. "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas un "Triobet" Baltijas Basketbola līgas turnīros Kārlis šosezon kopumā aizvadīja 23 spēles, kurās vidēji guva 9,4 punktus, izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas un izdarīja 2,3 rezultatīvas piespēles.

"Valmiera/Ordo" ar 11 uzvarām un 5 zaudējumiem ieņem ceturto vietu Latvijas čempionātā, bet Baltijas līgā ar bilanci 7-2 ieņem otro vietu A apakšgrupā. Pēc Haralda Kārļa traumas par "Valmiera/Ordo" komandas kapteiņa pienākumus pilda Artūrs Bērziņš.