Strēlnieks Eirolīgas ''Top 16'' kārtu iesāks pret ''Real Madrid''

© euroleague.net

ULEB Eirolīgas labāko 16 komandu kārtu šovakar uzsāks trīs Latvijas basketbolistu klubi. Jānis Strēlnieks un Bambergas ''Brose Baskets'' F grupā viesosies pie Madrides ''Real'', bet Kaspara Vecvagara Kauņas ''Žalgiris'' spēkosies ar vēl bez Dāvja Bertāna spēlējošo ''Laboral Kutxa''.

Turnīra pirmajā fāzē Bambergas ''Brose Baskets'' un Jānis Strēlnieks spēlēja ar Eirolīgas D grupā kopā ar Maskavas ''CSKA'', Malagas ''Unicaja'', Stambulas ''Daruššafaka'', Telavivas ''Maccabi'' un Sardīnijas ''Dinamo''. Vācijas komanda desmit spēlēs izcīnīja sešas uzvaras un pārliecinoši kā trešā labākas grupas vienība iekļuva starp 16 labākajām komandām.

''Real Madrid'' grupu turnīru pabeidza ar piecām uzvarām un pieciem zaudējumiem, A grupā paliekot tikai ceturtajā vietā. Latvijas izlases saspēles vadītājs Eirolīgā līdz šim vidēji spēlējis 24:24 minūtes, guvis 10,6 punktus, savācis 2,2 atlēkušās bumbas un atdevis 3,3 atlēkušās bumbas. Mača sākums Madridē paredzēts 21:45 pēc Latvijas laika.

F grupā spēlē arī Kaspara Vecvegara pārstāvētā Kauņas ''Žalgiris'', kas šovakar spēlēs pret ''Laboral Kutxa'', kas papildinājusi savu pieteikumu ar Dāvi Bertānu. ''Žalgiris'' C grupā izcīnīja piecas uzvaras desmit spēlēs un ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet ''Laboral Kutxa'' spēlēja B grupā un, izcīnot sešas uzvaras, ieguva trešo pozīciju.

Vecvagars Kauņas vienības sastāvā līdz šim spēlējis maz - vidēji laukumā pavadītas 5:38 minūtes, kuru laikā gūti 0,2 punkti, izcīnītas 0,8 atlēkušās bumbas un atdotas 0,6 rezultatīvas piespēles. Bertāns tieši Eirolīgas spēlē gūtas traumas dēļ izlaidis jau deviņus mēnešus. Precīzs viņa atgriešanās datums joprojām nav nosaukts, taču „Baskonia” pārstāvji izteikušies, ka laukumā Bertāns varētu parādīties janvāra beigās, kas nozīmē, ka šovakar laukumā Dāvi vēl neredzēsim. Mača sākums pulksten 19:45.

Svarīgākais