"Canucks" piekāpjas Floridai

© SCANPIX

Jaromīrs Jāgrs pret "Canucks" Foto: AP/Scanpix 5:4 PM Panthers – Canucks 12.46 -3.95 22.65 5:2 Lightning – Senators 12.10 -3.95 23.25 Turnīra tabula:Turnīra tabula: NHL 15/16 Dalasas lieliskais uzbrukums sadragā arī Monreālu, "Penguins" atkal zaudē (22) Girgensons nerealizē izšķirošo bullīti Bufalo zaudējumā pret Čikāgu (53) Gudļevskis un Ķēniņš nespēlē, Ovečkins un Ošī satriec ''Lightning'' (30) "Lightning" atkal izsauc Gudļevski (73) Kvikam 45 atvairīti metieni Monreālā, "Flames" septītā uzvara pēc kārtas "Sabres" trešā uzvara četrās spēlēs, Džonsonam 44 atvairīti metieni (25) NHL nedēļas vārtu guvumos trīsreiz izceļas "Predators" NHL nedēļas labākie vārtu guvumi (1) Girgensons saķeras ar Hendriksu un gūst savainojumu (6) Ne Ronalds Ķēniņš, ne Kristers Gudļevskis šonakt neizgāja laukumā savu pārstāvēto komandu NHL spēlēs – „Canucks” pēcspēles metienos ar 4:5 piekāpās Floridas „Panthers”, bet „Lightning” divreiz iemeta tukšos vārtos un ar 5:2 pieveica „Senators”.

Ronalds Ķēniņš jau kārtējo reizi pēc kārtas palika ārpus Vankūveras „Canucks” spēles pieteikuma, nespēlēja arī traumu guvušais komandas līderis Henriks Sedīns. Tas gan netraucēja Vankūverai pirmajā periodā divreiz izvirzīties vadībā pēc Jannika Hansena un Svena Berči precīzajiem metieniem, bet abas reizes „Panthers” atspēlējās. Otrajā periodā savukārt bija pretēja aina, proti, divreiz vadībā ar 3:2 un 4:3 tika Floridas komanda, bet Dereks Dorsets un Daniels Sedīns abas reizes panāca neizšķirtu.

Pēcspēles metienos pārāka izrādījās „Panthers”, kura guvusi ceturto uzvaru pēc kārtas, bet „Canucks” pamatlaikā nav uzvarējusi kopš devītā decembra mača pret „Rangers”. Vankūvera šobrīd gan aizvada smagu izbraukuma sēriju, kurā pagaidām piecos mačos guvusi trīs punktus un divreiz palikusi sausā. Izbraukums tiks noslēgts parī pret „Lightning”. Lai arī savā divīzijā „Canucks” vēl ir cerīgajā trešajā vietā, līgas kopvērtējumā ar 33 puntiem 35 spēlēs komanda ieņem tikai 21. vietu.

„Panthers” uzvarā ar 1+1 izcēlās čehu lielmeistars Jaromīrs Jāgrs, abus punktus gūstot vairākuma izspēlēs. 43 gadus vecais uzbrucējs nospēlēja vairāk nekā 20 minūtes un šodien guva 731. vārtus savā NHL karjerā, kas nozīmē Marsela Diona apsteigšanu un vienpersonisku ceturtās vietas ieņemšanu visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā. Nākamais Jāgra mērķis ir Brets Hals, kuram 741 gūti vārti. Jāgrs šosezon 31 spēlē izcēlies ar 10+14.

„Canucks” nākamā pretiniece „Lightning” atkal atstāja rezervē Kristeru Gudļevski, bet vārtos sūtīja Benu Bišopu. Viņš ar savu uzdevumu gan tika galā veiksmīgi, atvairot 23 no 25 „Senators” metieniem un palīdzot komandai uzvarēt ar 5:2. Ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Stīvens Stemkoss, kurš nesen nedaudz pieklusināja runas par iespējamo komandas maiņu, paziņojot, ka vēlas palikt „Lightning” sastāvā.

Tampabejas uzvara šonakt gan izskatās iespaidīgāka nekā patiesībā, jo gandrīz visu trešo periodu „Senators” bija tikai vienu vārtu atstatumā (2:3), taču 59. minūtē nomainīja vārtsargu pret papildu uzbrucēju, ielaida vārtus, riskēja paturēt vārtsargu malā un saņēma piekto ripu savos vārtos.

Ar pārliecinošu panākumu Ņujorkā izcēlās „Capitals”, kura pirmā perioda izskaņā nokļuva iedzinējos ar 1:3. Vašingtonas izpildījumā sekoja seši bezatbildes vārti, kas ļāva uzvarēt 7:3, gūt piekto panākumu pēc kārtas un ar 50 punktiem nostāties līgas līderpozīcijās. „Rangers” savukārt zaudējusi jau trešo maču pēc kārtas un atkāpusies un astoto vietu līgā ar 42 punktiem. „Capitals” sastāvā šonakt pa trim punktiem guva Džastins Viljamss (2+1), Markuss Jūhansons (1+2) un Niklass Bekstrēms (0+3).

Tikmēr Čikāgā vietējā „Blackhawks” papildlaikā pieveica „Sharks” ar 4:3, lai arī trešajā periodā bija spiesta atspēlēties. Neizšķirtu nesošos vārtus guva Endrjū Šo, bet papildlaikā izgājienu divi pret viens realizēja Džonatans Teivzs. Ar diviem punktiem (1+1) šajā mačā izcēlās Patriks Keins, kurš līdz ar to kļuvis par pirmo šosezon, kurš sasniedzis 50 punktu robežu (21+29).

Svarīgākais