Melbārdis pēc pirmā brauciena otrais

© SCANPIX

Pasaules kausa 3. posmā bobslejā divnieku sacensībās par labāko trijnieku arī šoreiz cīnīsies Oskars Melbārdis un Daumans Dreiškens, kuri pēc pirmā brauciena atpaliek tikai no Frančesko Frīdriha pilotētā divnieka. Uģis Žaļims un Intars Dambis ierindojas desmitajā vietā, bet Oskaram Ķibermanim un Vairim Leibomam 18. vieta.

Arī trešajā posmā Latviju pārstāvēja Oskara Melbārža, Uģa Žaļima un Oskara Ķibermaņa pilotētie divnieki. Pirmajā posmā visas trīs Latvijas ekipāžas satilpa pirmajā devītniekā, bet otrajā posmā – pat pirmajā sešiniekā. Turklāt Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu abās sacensībās izcīnīja sudraba medaļas, zaudējot tikai mājiniekam Frančesko Frīdriham.

Šoreiz sūdzēties par izlozi nebija pamata, jo Latvija pirmajā grupā ieguva pirmo, trešo un astoto numuru. Sacensības atklāja Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms. Diemžēl pēc itin laba starta (4.83) Oskars trasē pieļāva vairākas būtiskas kļūdas, kas finišā vienalga deva 50.11 sekundes, vēlreiz apliecinot labu ledus kvalitāti Kēnigzē.

Nākamais trasē devās Pasaules kausa līderis Frančesko Frīdrihs, kurš aizvadīja krietni labāku braucienu un pārliecinoši uzstādīja jaunu trases rekordu – 49.29.Oskaram Melbārdim un Daumantam Dreiškenam varbūt varēja vēlēties mazliet labāku starta laiku (4.85), bet trasē bija viena visai rupja kļūda, kas arī trases beigās neļāva pacīnīties ar Frīdrihu – 49.48. Nākamais startēja šveicietis Riko Peters, kurš aizvadīja ļoti netīru braucienu, taču vienalga bija krietni priekšā Ķibermanim.

Astotais startēja Uģis Žaļims un Intars Dambis, kuriem startā 4.87 sekundes, kas konkrētajā brīdī bija piektais labākais rezultāts. Trasē šis divnieks izcēlās ar labu ātrumu, bet neiztika bez kļūdām, beigās uzrādot desmito ātrāko rezultātu (50.88), esot priekšā Ķibermanim un Leibomam. Otrie braucieni bobsleja sacensībās sāksies ap pulksten 16:00.