Brāļi Dukuri pēc pirmā brauciena trijniekā

© SCANPIX

Pasaules kausa 3. posmā skeletonā Vācijas trasē Kēnigzē pēc pirmā brauciena labāko trijniekā ir brāļi Martins un Tomass Dukuri. Ātrākais bija krievu sportists Aleksandrs Tretjakovs, kurš Martinu apsteidz tikai par divām sekundes simtdaļām.

Sezonas ievadā pēdējo gadu Pasaules kausa līderis Martins Dukurs izcīnīja divas uzvaras – Altenbergas un Viterbergas trasēs. Kēnigzē Martinam ir iespēja izcīnīt jau 40. uzvaru Pasaules kausa sacensībās. Tomasam Dukuram līdz šim uz goda pjedestāla kāpt nebija izdevies, pirmajos divos posmos ieņemot attiecīgi piekto un sesto vietu. Izloze pirms sacensībām Kēnigzē lēma, ka Martins startēs otrais, bet Tomass – ceturtais.

Mihaels Zahrau no Vācijas startēja pirmais. Nobraucot bez kļūdām, vācietis uzrādīja labu rezultātu – 51.09 sekundes. Jau startā (4.66) Martins ieguva 12 sekundes simtdaļas. Arī trasē Dukurs bija lielisks un pārliecinoši uzstādīja jaunu trases rekordu (50.25), pārspējot iepriekšējo rekordu par 39 simtdaļām. Dominiks Persons no Martina atpalika daudz, un nākamais startēja Tomass.

Startā brālim Tomass zaudēja tikai astoņas sekundes simtdaļas. Trasē bija nelielas kļūdas, taču vienalga izdevās uz konkrēto brīdi uzrādīt otro labāko rezultātu – 50.58. Aleksandrs Tretjakovs (4.57) bija izcils startā, bet trases vidusdaļā jau sāka zaudēt ātrumā, tomēr noturēja pārvaru – 50.23. Labāko trijniekam vēl pietuvoties spēja vien korejietis Sunbins Juns - 50.63. Pēc pirmā brauciena labāko desmitniekā bija trīs Krievijas sportisti, trīs vācieši, brāļi dukuri no Latvijas un pa skeletonistam no Dienvidkorejas un Kanādas.

Otrie braucieni sāksies pulksten 12:15.

Svarīgākais