Melbārdim/Dreiškenam sudrabs, vēl divas Latvijas ekipāžas sešiniekā

© Scanpix

Pasaules kausa otrajā posmā bobslejā šorīt Vinterbergas trasē Vācijā divnieku sacensībās Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens izcīnīja otro vietu, bet Uģa Žaļima un Oskara Ķibermaņa ekipāžas iekļuva labāko sešiniekā.

Uģis Žaļims un Intars Dambis otrajā braucienā savu startu uzlaboja par divām sekundes simtdaļām (5,11) un aizvadīja gana labu braucienu, tomēr trases pēdējos līkumos zaudēja ātrumu un divu braucienu summā atpalika no amerikāņiem par 0,01 sekundi.

Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms uzstūma tikpat labu startu kā Frančesko Frīdrihs un Torstens Margiss pirmajā braucienā (5,07), tomēr trasē tik labi neveicās un divu braucienu summā Latvijas otrā ekipāža trīs sekundes simtdaļas zaudēja Nikam Kaningemam un Karlo Valdesam, bet divas – Žaļimam un Dambim.

Turpinājumā Krievijas ekipāža Aleksdandrs Kasjanovs un Aleksejs Puškarevs ar vāju startu (5,24) šoreiz trasē neprata atspēlēt zaudēto, kas lika atkāpties uz devīto vietu, bet vācietis Niko Valters otrajā braucienā piekāpās arī abām mūsu ekipāžām. Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens otrajā braucienā uzrādīja identisku starta laiku kā pirmajā braucienā un trasē pārliecinoši nosargāja otro vietu. Frīdrihs laboja septiņus gadus veco starta rekordu (5,05), neaizvadīja ideālu braucienu, taču ar to bija gana, lai nosargātu pirmo vietu.

Atgādinām, ka pirms nedēļas Pasaules kausa pirmajā posmā Altenbergā divnieku sacensībās Melbārdis/Dreiškens izcīnīja sudraba medaļas, Ķibermanis/Leiboms ieguva astoto vietu, bet Žaļims/Dambis ierindojās devītajā pozīcijā.

 

Svētdien Vinterbergas trasē sacentīsies četrinieka ekipāžas, bet šī gada pēdējais Pasaules kausa posms nākamās nedēļas izskaņā risināsies Kēnigzē, pēc Jaunā gada sportistiem pārceļoties uz Ziemeļamerikas trasēm.