Priedulēna izcīna sesto vietu Pasaules kausa posmā Vinterbergā

© Romualds Vambuts no Vinterbergas, Vācija

Latvijas labākā skeletoniste Lelde Priedulēna (22) šodien ļoti sekmīgi aizvadīja Pasaules kausa posmu Vinterbergas trasē Vācijā. Mūsu sportiste ieguva 6. vietu, kas ir viņas karjeras otrs labākais rezultāts.

Lelde Priedulēna šodien trasē devās kā sestā un startā uzrādīja 5.40. Lietainajos apstākļos latviete finišēja pēc 59.23 sekundēm, kas pirmajā braucienā izrādījās sestais labākais laiks. Pirms otrā brauciena līdere bija vāciete Tīna Hermane, par 0.24 sekundēm atpalika viņas tautiete Žaklīna Leilnga, bet trešajā vietā ierindojās britu skeletoniste Lora Dīsa (+0.55).

Otrajā piegājienā siguldiete parādīja mazliet labāku startu (5.38), tomēr šīs brauciens gan neizdevās tik labs kā pirmais. 59.87 sekundes tobrīd sanāca sestais labākais rezultāts otrajā braucienā, taču abu kopsummā viņa bija pirmā - tas nozīmēja, ka sacensību noslēgumā Priedulēna iegūs vismaz sesto vietu. Pirmā brauciena piecas labākās bija sekmīgākās arī otrajā piegājienā, līdz ar to kopsummāLelde Priedulēna finišēja 6. pozīcijā.

Kā jau ziņots, jaunās sezonas Pasaules kausa pirmajā posmā Altenbergā mūsu sportiste pirms nedēļas izcīnīja augsto 5. vietu, kas ir viņas karjeras augstākā pozīcija. Iepriekšējās sezonas Pasaules kausā Priedulēna piedalījās piecos no astoņiem posmiem un kopvērtējumā ierindojās 21. pozīcijā, labākā vieta sanāca Sanktmoricā, kur viņa bija četrpadsmitā. Soču olimpiskajās spēlēs siguldiete izcīnīja 14. vietu.

Svarīgākais