''Canucks'' pirms spēles pret ''Stars'' uz NHL izsauc Ķēniņu

© twitter.com/vancanucks

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras ''Canucks'' no sava fārmkluba Jutikas ''Comets'' izsaukusi latviešu uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu, bet pretējā virzienā dosies aizsargs Andrejs Pedans. Nākamā spēle Vankūverai naktī uz piektdienu pret Dalasas ''Stars''.

Jau starpsezonā Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņšgatavojās NHL sezonai un trenējās kopā ar Vankūveras ''Canucks''. Īsi pirms sezonas sākuma latvietis tika nosūtīs uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Jutikas ''Comets''. Starpsezonas pārbaudēs 24 gadus vecais uzbrucējs piedalījās piecās spēlēs, laukumā bija vidēji 12:34 minūtes, kopumā izpildīja 7 metienus un ieguva sliktāko lietderības koeficientu komandā (-5).

Neveiksmīgi iesākās arī AHL sezonu, kur jau oktobra beigu daļā Ķēniņš iedzīvojās itin smagā savainojumā. Pēc vairāk nekā mēneša pārtraukuma Jutikas komandas sastāvā latvietis atgriezās uzvarā 7:1 pret ''Phantoms'' un izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Šosezon AHL Ķēniņš piedalījies tikai septiņās spēlēs un izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli.

Pagājušajā sezonā Ronalds lieliski debitēja NHL turnīrā, kur izdevās nostabilizēties. Latvietis aizvadīja 30 spēles, kuru laikā guva četrus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēlēs, kā sakrāja astoņas soda minūtes. AHL turnīrā arī izcēlās ar 12 (5+7) rezultativitātes punktiem, tiesa tas tika sasniegts 36 spēlēs.

Nākamo spēli ''Canucks'' aizvadīs naktī uz piektdienu pulksten 5:00 pēc Latvijas laika pret Dalasas ''Stars''. Rietumu konferencē 26 spēlēs komanda izcīnījusi 26 punktus, kas 14 vienību konkurencē ļauj ieņemt devīto vietu.

Svarīgākais