NHL sākas balsojums par Zvaigžņu spēles dalībniekiem

© SCANPIX

1. decembrī sākās balsojums par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēles dalībniekiem. Šosezon pasākumam ir jauns formāts, līdzjutēji ar balsojumu noteiks tikai divīziju komandu kapteiņus.

Zvaigžņu spēle šosezon notiks jaunā formātā. Divīziju izlasēm būs trīs 20 minūšu mači, kur spēlēs trīs pret trīs. Četras divīziju komandas vispirms sacentīsies pusfinālos ("Atlantic" - "Metropolitan" un "Central" - "Pacific"), bet pēc tam risināsies fināls. Katrā komandā tiks iekļauti 11 spēlētāji (seši uzbrucēji, trīs aizsargi, divi vārtsargi). Formāts mainīts, lai būtu lielāka sacenšanās, kur zvaigznes varētu labāk izpausties.

Līdzjutēji katrā divīzijā iebalsos pa vienam spēlētājam, fanu favorīts automātiski kļūs par attiecīgās divīzijas kapteini. 40 pārējos spēlētājus izvēlēsies līga. Līdzjutēju balsojums notiek no 1. decembra līdz 1. janvārim.

Kā jau ziņots, iepriekšējā sezonā Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons izcīnīja skaistu uzvaru balsojumā par Zvaigžņu spēles dalībniekiem. Latvietis saņēma 1 574 896 balsis, savukārt nākamajās piecās vietās ierindojās Čikāgas “Blackhawks” spēlētāji.

Zvaigžņu spēle notiks 2016. gada 30.-31. janvārī Nešvilā, kas ir kantrī mūzikas galvaspilsēta. Girgensons šosezon varbūt nespīd ar ļoti labu statistiku, taču tūlīt pēc jaunā balsojuma starta mūsējais izcēlās ar 1+1.

Balsošanas instrukcija. Jāielogojas savā profilā allstarvote.nhl.com (ja nav, tad jāreģistrē), meklētājā jāieraksta spēlētāja uzvārda pirmie burti, jāizvēlas attiecīgais spēlētājs, spēlētāja profilā jāklikšķina "+add", jāaizver izvēlētā spēlētāja profils, jāklikšķina "preview ballot" un "submit ballot". Var balsot arī tikai par vienu spēlētāju vienā divīzijā vai vairākās (visās) divīzijās pa vienam. Diennaktī var balstot ne vairāk kā 10 reizes.