Ņujorka skandē Porziņģa vārdu, latvietim valsts svētkos 29+11

© SCANPIX

Izcilu sniegumu savā 12. karjeras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē šovakar demonstrēja Kristaps Porziņģis, palīdzot Ņujorkas "Knicks" izcīnīt sesto uzvaru šosezon, ar rezultātu 102:94 pārspējot Šarlotes "Hornets". 20 gadus vecajam latvietim 29 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Kristaps Porziņģis aizvadīja spīdošu spēli, 31:08 minūtēs uzstādot jaunu karjeras rezultativitātes rekordu - 29 punkti (1p. 7/7, 2p. 8/15, 3p. 2/2), kā arī izcīnīja 11 atlēkušas bumbas, bloķēja vienu sāncenšu metienu, nopelnīja divas piezīmes un kļūdījās vienu reizi. Latvietim arī otrs labākais +/- rādītājs +18 un milzīgas "Madison Square Garden" publikas ovācijas.

"Knicks" (6-6) šovakar savā laukumā uzņēma nedaudz ieskrējušos "Hornets" (5-6) vienību, kas pēdējās četrās spēlēs tikusi pie trim panākumiem, bet savstarpējos dueļos nebija zaudējusi jau četrās cīņās pēc kārtas. Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizēs Šarlotē panākumu dramatiskā galotnē svinēja sirseņi (95:93), bet latvieša kontā tovakar karjeras rekords atlēkušajās bumbās (15), laukumā pavadītajās minūtēs (32) un mirkli par vēlu realizēts "gandrīz" uzvaru nesošs tālmetiens.

Starta piecinieki:
"Knicks": Kalderons, Aflalo, Entonijs, Porziņģis, Lopess
"Hornets": Volkers, Batums, Viljamss, Zelers, Džefersons

Ļoti ātrā un pārejām bagātā spēles ievadā manāmākais "Knicks" spēlētājs laukumā bija tieši Porziņģis, kurš pirmajās minūtēs guva jau astoņus punktus, divus no tiem skaisti apspēlējot citu šī gada drafta izvēli Frenku Kaminski, kā arī bloķējot Koudija Zelera metienu un izcīnot sešas atlēkušās bumbas. Tuvojoties perioda izskaņai mājinieki veica nelielu izrāvienu, kas nodrošināja piecu punktu pārsvaru pēc pirmajām 12 minūtēm (26:21).

"Hornets" rezervisti otro ceturtdaļu uzsāka vareni, diezgan ātri sadeldējot atstatumu un jau pārņemot vadību (33:28). Lieli nopelni šajā izrāvienā bija Spenseram Hozam, Džeremijam Lembam un bijušam ņujorkietim Džeremijam Linam, kurš publikai atgādināja par vairākas sezonas iepriekš piedzīvoto "Linsanity" laiku (38:30). "Knicks" starta piecinieka atgriešanās laukumā nedaudz piebremzēja "Hornets" ofensīvu, bet uzbrukumā Porziņģa tālmetiens pietuvināja līdz -5 (38:43). Latvietis jau pirmajā puslaikā uzstādīja jaunu karjeras rezultativitātes rekordu (17 punkti), kompensējot par Entonija bālo sniegumu (5 punkti) un solot intriģējošas atlikušās 24 minūtes (46:48).

Pēc pārtraukuma Porziņģa apetīte nerimās - vēl septiņi punkti un kopā jau 24 (turklāt pirmo reizi realizēti divi tālmetieni), aktivizējās arī Entonijs (11 punkti periodā), bet aizsardzībā nepiekāpīgi darbojās Kevins Serafins. Ņujorkieši pamazām spēja nostiprināties vadībā, bet Lengstona Geloveja divi trejači pirms izšķirošās ceturtdaļas deva jau +8 (80:72).

Aflalo un Kalderona trīnīši ceturkšņa ievadā neļāva "Hornets" pietuvoties un turēja "Knicks" dažu precīzu metienu attālumā (88:79). Viesiem par labu nenāca arī Mārvina Viljamsa diskvalificējošā piezīme par rupju noteikumu pārkāpumu pret Lū Amundsonu, bet vēlāk divus punktus "ar gaļu" un piezīmi guva Porziņģis, septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām noformējot iespaidīgu double-double (27 p. + 10 atl.) un liekot publikai skandēt "PORZINGIS!". Ne tikai latvietis darbojās pārliecinoši - "Knicks" bija uz viļņa, un ceturtdaļas vidū panāca jau +13 (98:85), taču turpinājumā mājinieku uzbrukums iestrēga, un to izmantoja viesi, 60 sekundes līdz ceturtdaļas beigām pietuvojoties bīstami tuvu (94:98). "Hornets" bija vairākas iespējas vēl vairāk samazināt starpību, taču nesekmīgi, un Kristaps ar vēl diviem sodiņiem izgaisināja pēdējās šaubas par uzvarētāju - 102:94.

Svarīgākais